Продаја ''Љубије'' сљедеће године

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске одложила је аукцију за продају већинског  пакета акција Рудника жељезне руде “Љубија” за 30. јануар.  

Република Српска 04.12.2018 | 13:18
Продаја ''Љубије'' сљедеће године
Првобитно је продаја 64,99 одсто акција РЖР заказана за 17. децембар на Бањалучкој берзи, а рок за подношење документације је трајао до 3. децембра 2018. Управо на дан истека рока одлучено је да се продаја пролонгира, а рок за предају документације је помјерен за 17. децембар.

Како су пренијели поједини медији, у ИРБ РС су ову одлуку образложили тиме што су “заинтересоване стране” тражиле додатно вријеме како би могле да се припреме за аукцију. 

Представници “Исраели Инвестмент Гроуп” су већ потврдили да су заинтересовани за акције “Љубије”, док су из конкурентског “Арселор Митала” у Приједору поручили да о томе још треба да се консултују са централом у Лондону.

Почетна цијена за акције РЖР “Љубија” је 69 милиона  КМ.

(Српскаинфо)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Жељезничар

04.12.2018 12:31

Па како неби били заинтресовани кад има више нераспоређене добити , него колико требају пл атити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брацо Руси

04.12.2018 12:59

Ста цекате. Купите све по Српској и ставите искандере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.12.2018 15:28

Нема никаквих Руса, ово Хазар Ливне узима својој церци Ариели Рудник насим парама које је добио за представниство у Израелу, од којег нисмо имали никакве користи и за које у Јерусалиму уопсте не знају, а Зотов (који је вјероватно такодје Хазар) је само покрице. Сто је најгоре, за директора долази лактаски криминалац Зељко Милинковиц - то је онај сто води лазне самозване ветеране у Бањалуци.