Партизану забрањен улазак на Космет!

Делегацији КК Партизан није дозвољено да уђу на територију Косова и Метохије, потврђено је за Б92.

Кошарка 04.12.2018 | 13:00
Партизану забрањен улазак на Космет!
Челници Партизана су покушали да договоре са косовском полицијом да их пусте, али су их они вратили са административног прелаза Јариње.

Црно-бели су на челу са председником Остојом Мијаиловићем, те директорима Николом Лончаром, Душаном Кецманом и Млађаном Шилобадом кренули у посету Косовској Митровици и на меч са Трепчом у Лепосавићу, али им није дозвољено да пређу границу.

Како је речено за Б92, локалним полицајцима је наложено из Приштине да не пуштају Партизанову делегацију на територију Косова, иако нису путовали аутобусом са ознакама Србије и клуба, већ у приватним аутомобилима, док је другим возилима дозвољен улазак на КиМ. 

Руководство и кошаркаши Партизана намеравали су да подрже Србе у протесту против мера Приштине на таксе од 100 одсто на српску робу. 

Мијаиловић је у изјави Тањугу поручио да не верује да ће доћи до промене и да ће руководство и кошаркаши бити пуштени на Космет.

"Европа не зна шта се дешава на Космету... Пролаз нам је онемогућен. Ми смо само спортисти, желили смо да у миру простествујемо са народом и одиграмо пријатељску утакмицу са Трепчом. Чисто сумњам да ћемо проћи. Рекли су нам да идемо преко брда, али не желимо да ризикујемо хапшење. Ми смо цивилизовани народ. Видите шта се дешава у 21. веку. Жао ми је јер смо имали план да обидјемо наш народ. Хтели смо и у миру да будемо на Космету, али очигледно то није могуће", рекао је Мијаиловић. 

Тим као тренер предводио Александар Матовић, а у екипи су били Ђорђе Гагић, Стефан Јанковић, Александар Аранитовић, Страхиња Гавриловић и момци из јуниорског тима, док је остатак првог тима остао у Београду са главним тренером Андреом Тринкијеријем да се спрема за гостовање Игокеи у суботу у АБА лиги. 

У делегацији на путу на КиМ је био и миљеник навијача КК Партизан Саша Павловић.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

то је тооо

04.12.2018 12:55

Партизан не може а Звезда може поријекло основања се поштује

ОДГОВОРИТЕ