Почела саслушања због сумњи у меч ПСЖ - Звезда!

Француско финансијско тужилаштво наставља истрагу поводом сумњи у намештање меча 2. кола Лиге шампиона између ПСЖ и Црвене звезде.

Фудбал 04.12.2018 | 15:15
Почела саслушања због сумњи у меч ПСЖ - Звезда!
Парижани су славили 6:1 на "Парку принчева", а Французи намеравају да саслушају све аргументе адвоката којег је ангажовала Црвена звезда и да им можда на том саслушању предочи доказе до којих је Тужилаштво дошло у досадашњој истрази, преносе "Вечерње новости.

У име Црвене звезде ће у наредних неколико дана на саслушању бити чувени француски адвокат Ерик Дипон Морети, а очекује се да у Париз оде и оперативни директор Звезде Стефан Пантовић. 

У одвојеним позивима, биће саслушани представници Пари сен Жермена и дневног листа "Екип" који је први и дошао до информације у Финансијском тужилаштву. 

Француске власти сумњају да је утакмица на "Парку принчева" намештена због бројних уплата наводно у укупном износу од пет милиона евра да ће Звезда да изгуби са најмање пет голова разлике, а које су наводно вршиле особе блиске српском шампиону. 

"Новости" тврде да ће се најкасније крајем јануара знати да ли има довољно материјалних доказа за покретање судског поступка због наводног намештања утакмице. 

Француско министарство иностраних послова је наводно сугерисало спортским новинарима, поготово извештачима "Екипа", да не долазе на реванш меч Лиге шампиона између Звезде и ПСЖ који се игра у уторак 11. децембра, јер међу навијачима српског клуба влада изразито негативно расположење према представницима "седме силе" из Париза, који су својим информисањем нанели велику штету угледу српског клуба. 

Дуел Звезде и ПСЖ је од великог значаја за оба тима, јер Парижанима је потребна победа за пласман у осмину финала, док црвено-бели и даље имају шансу да се пласирају у Лигу Европе.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РЕАЛНО

04.12.2018 14:21

ПА ТАМАН ЗА ТОЛИКО ЈЕ ПСЗ И БОЉИ ОД ЗВИЈЕЗДЕ.

ОДГОВОРИТЕ