Ђорђевић: Хвала играчима, клубовима и пуној дворани!

Селектор "орлова" изјавио је да су играчи повремено компликовали из жеље да задовоље публику, оценивши да је победу над Грцима у великој мери донео индивидуални квалитет плејмејкера.

Кошарка 04.12.2018 | 11:45
Ђорђевић: Хвала играчима, клубовима и пуној дворани!
Александар Ђорђевић изјавио је да је репрезентација Србије у мечу квалификација за Светски куп против Грчке знала да искористи недостатке у тиму противника.

"Наша енергија је била добра, спустили смо лопту у рекет. Грци су хтели да нас успоре зонском одбраном, али смо завршили утакмицу како треба. Нико није рекао да ће бити лако. Такмичарска кошарка се некад можда не свиди оку, она иде на резултат, због којег радимо и окупљамо се. Хвала играчима који су дошли и клубовима који су нам изашли у сусрет. Хвала и пуној дворани. Препознали су да треба да нас подрже, то изузетно ценимо", поручио је селектор.

"Орлови" могу да обезбеде треће место и одлазак у Кину победом над Естонијом у првом мечу фебруарског "прозора". У случају кикса, имаће дуел са Израелом на домаћем паркету да се исправе.

"Видећемо са којим тимом ћемо ићи у Естонију и да ли ћемо успети да добијемо неке од евролигашких играча, бар за једну утакмицу", изјавио је Ђорђевић.

Он је нагласио да му се није свидео велики број изгубљених лопти - 19.

"Многе грешке настале су из жеље да задовољимо публику. То се не ради. Ми смо веома добар тим, који игра једноставну кошарку. Тешку, али ефикасну кошарку и тако би требало да наставимо. Нису нам била потребна нека компликована решења, али наша енергија генерално је била добра".

Говорећи даље о проблему изгубљених лопти, практично је парафразирао своју изјаву са окупљања, пре недељу дана.

"Кошарка је резултат рада, тренинга, аутоматизма, које је јако тешко постићи за три дана. Зато се и раде припреме пред велика такмичења. Нисмо довољно времена провели заједно, али индивидуални квалитет често пресуђује и ми смо видели две различите утакмице у том креативном, плејмејкерском делу", осврнуо се на разлику у односу на гостовање Израелу, када су позицију "један" покривали Пено, Ђоковић и Аврамовић, у односу на партију Стефана Јовића и Василија Мицића против Грчке.

Квалификације за Мундобаскет су због подударања са календаром Евролиге наметнуле коришћење играча који се у оптималним околностима не би нашли на списку.

Ђорђевић каже да је из тога пробао да извуче најбоље.

"Имамо младе играче, који се кроз ове утакмице хране искуством и све то им је сигурно важно. Са друге стране, добро је да имамо и играче са знањем и искуством у рукама, да приведу крају овакве утакмице".



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар