Први филм који ће бити емитован у 8К резолуцији

"2001: Одисеја у свемиру" (2001: А Спаце Одyссеy) редитеља Стенлија Кјубрика биће први филм у историји који ће бити емитован у 8К резолуцији на јапанској телевизији НХК, преноси Би-Би-Си.

Занимљивости 04.12.2018 | 09:06
Први филм који ће бити емитован у 8К резолуцији
Јапански емитер НХК је саопштио да је од компаније Ворнер Брос тражио да скенира оригиналне филмове у 8К резолуцији за потребе њиховог новог канала. 

Наиме, слика 8К резолуције нуди 16 пута квалитетнију слику у односу на ХДТВ стандард. Међутим, мало је оних који тренутно имају адекватан телевизор или другу опрему потребну за пријем такве слике. 

НХК је за почетак пуштања програма у 8К резолуцији изабрала легендарно филмско ремек-дело "Одисеја у свемиру", које ће гледаоцима донети потпуно ново искуство гледања филмова. 

"Многе познате сцене постају још живописније, са посебним фокусом на детаље редитеља Стенлија Кјубрика који су наглашени у филму. Гледањем филма добићете осећај стварног путовања у свемир, а све то из удобности вашег дома", стоји у саопштењу компаније НХК. 

У марту следеће 2019. године тај јапански канал би требало да емитује и филм "Моја лепа госпођице" (енгл. Мy Фаир Ладy) у којој главну улогу тумачи Одри Хепберн.

 

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар