Боснић: Поносан сам на играче!

Сањамо овакву игру.  Селектор репрезентација БиХ задовољан наступом својих изабраника, упркос поразу у мечу у ком је његов тим имао и 21 поен предности.

Кошарка 04.12.2018 | 10:45
Боснић: Поносан сам на играче!
Ведран Боснић похвалио је играче БиХ који су три четвртине вечерашње утакмице доминирали против селекције Финске.

Селектор БиХ је након утакмице честитао Финцима који су успјели надокнадити двоцифрени заостатак и на крају остварити битну побједу за наставак кавлификација за Свјетско првенство.

"Поносан сам на играче. Рекао сам им то у свлачионици. Контролисали смо сусрет 30 минута, против изузетно јаке селекција која је на завидном нивоу. Пожртвованост на нивоу, борба на нивоу, били смо бољи и у скоку. Све је у том периоду било онако како сањамо да играмо у будућности, можда је то сад и дошло мало прерано, након само шест тренинга".

На крају, десило се оно што се догађа младим екипама без искуства.

"Препали смо се побједе, промашили пар слободних бацања и дали им шансу да се врате. А, они то раде против много бољих селекција него што смо ми у овом тренутку", рекао је Боснић који се захвалио и навијачима у Зеници на великој подршци.

Финска је у завршници подигла агресивност у одбрани, поготово на бековским позцијама, на којима је БиХ имала млађе играче који се нису снашли.

"Нападали смо их пар пута, добијали фаулове али нисмо погодили бацања и неколико отворених шутева. Да смо погодили славили би побједу. Ипак, то је разлика између селекција које редовно играју на великим такмичењима и оних које не играју и имају играче који на клупском плану не играју на највишем нивоу".

Боснић је за фебруарски прозор квалификација најавио нова имена у тиму који се припрема за квалификације за Европско првенство.

"Смјена генерација није један дан, потребне су године. Финска игра исту кошарку у свим млађим селекцијама, имам доста искуства са њима јер сам као селектор Шведске одиграо велики број пријатељских сусрета. Треба бити реалан, Сани Чампара игра четврту лигу у Шпанији и чува Копонена који је један од најбољих бекова у Европи. Потребно је стрпљење и рад", рекао је селектор БиХ и додао да ће највјероватније потражити још једну солуцију на позицији плеја, а није искључено да ће то бити натурализовани играч.

Миралем Халиловић, који је био најефикаснији у бх. тиму са 20 поена, истиче да је БиХ одиграла одличну утакмицу и да му је жао што на крају није уписана побједа.

"Мислим да смо одиграли одлично, посебно прво полувријеме. Изненадили смо их ритмом, одиграли паметно, спријечили шутеве што је њихово најјаче оружје. Контролисали смо екипу која жели имати контролу. На крају је превагнуо умор, недостатак искуства и енергије, а можда смо се и мало препали побједе. Штета што нисмо награђени тријумфом јер би се слика репрезентације и атмосфера у екипи још више побољшала. Ово је смјена генерација и с овим играчима треба бити стрпљив ", рекао је бх. кошаркаш.



Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

барба јуре

04.12.2018 11:22

Свака вам таква била!

ОДГОВОРИТЕ