Омић: Кад су довели Рендолфа да игра за Словенију...

. . . изгубили смо контакт! Словеначки кошаркаш Ален Омић фрустриран је због одлука са којима није сагласан са Кошаркашким савезом Словеније.

Кошарка 07.12.2018 | 22:20
Омић: Кад су довели Рендолфа да игра за Словенију...
Словенци, актуелни шампиони Европе, званично су изгубили све шансе да се квалификују на Светско првенство у Кини 2019. године.

Европски прваци су дебаклом у Украјини изгубили и математичке шансе, али центар Будућности није превише забринут око тога.

"Не размишљам пуно о томе, то није мој проблем. Пазите, њима недостаје много играча, много добрих играча. Мислим да су испали због тога. Неће играти ништа све до Евробаскета 2021", изјавио је Омић за "Еурохоопс".

Словенци највероватније неће играти ни на Олимпијским играма 2020. у Токију, сем ако не добију специјалну позивницу.

"Променили су неке ствари када су довели Ентонија Рендолфа. Од тада нисам у честом контакту са њима", јасан је Омић.

Омић је објаснио и зашто је љут на људе из савеза своје земље.

"Да, љут сам због те ситуације. Био сам изненађен када су то урадили (довели Рендолфа), јер сам ја дао доста тога Словенији, тамо сам играо и живео, купио кућу, све сма дао Словенији. Сада ме нико ни не зове јер знају да сам мало љут. У националном тиму мора да се деси нека промена. Погледајте само неке играче, као што су Лука Дончић и Клемен Препелич, који нису у тиму", додао је бивши центар Црвене звезде и наставио:

"Добро, Дончић не може да игра јер је у НБА. Међутим, евролигашки играчи би играли да су их позвали, можда Клемен Препелич, Јака Блажич... Моји црногорски саиграчи у Будућности желе да играју за своју репрезентацију".

Омић није сигуран да ли ће се одазвати на неки будући позив Словенаца, али је сигуран да су тој репрезентацији потребне промене.

"Морао бих о томе да размислим, јер сам изненађен како су се понели према мени. Потребно је да се десе неке промене како бих се вратио (у репрезентацију). Добро сам играо прошле сезоне, био сам у доброј форми, а то није лако. Морају да се врате још неки играчи", истиче Ален.

Словенцу рођеном у Тузли се није свидело што није "упао" на један од спискова Словеније.

"Није лако предвидети шта ће бити са репрезентацијом Словеније, морају да се уозбиље. Када се неко прикључи репрезентацији он мора ту и да остане. Ја нисам неко ко жели да побегне, играо сам за њу осам година, све од млађих селекција до првог тима. Играо сам на Светском првенству и Евробаскету, имам искуство, али немам медаљу. Допринео сам тој екипи, играо сам у квалификацијама 2016. и онда је дошао Евробаскет и ја сам испао из састава. Зашто? Да нисам играо у квалификацијама то би било океј, без проблема. Међутим, допринео сам репрезентацији и томе да се пласира на Европско првенство. То је била одлука стручног штаба и људи из савеза", објасио је Омић.

Словенију је до титуле на Евробаскету 2017. водио српски стручњак Игор Кокошков, а сада је за вођење репрезентације задужен Радо Трифуновић, некада игоров асистент.

"Поштујем тренера, причао сам са њим о томе шта се десило прошле године. Спреман сам да играм за њега, али само за њега. Причао сам са Препеличем и он ми је позвао да играмо за репрезентацију. Позвао сам тренера и рекао му да то и желим, као и да сам заборавио све што се раније десило, само да би ме он позвао десет дана касније да ми каже да они имају друге планове и да планирају да врате Рендолфа. Када сам то чуо рекао сам им: 'Хвала, довиђења, не зовите ме више'. То није тренеров проблем, знам ја чији је. Када се Преперлич и Блажич врате, тада ћу се вратити и ја", закључио је Блажич.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар