Вујошевић: Не бих о Звезди, Тринкијери мора да схвати систем!

Бивши тренер Партизана Душко Вујошевић прокоментарисао је током утакмице Србија – Грчка квалификације за Мундобаскет, али и ситуацију у АБА лиги.

Кошарка 03.12.2018 | 22:10
Вујошевић: Не бих о Звезди, Тринкијери мора да схвати систем!
Селекције са простора бивше Југославије генерално гледано нису имале сјајне квалификације за Мундобаскет.

"Кад се оцењује мора да се каже да није добро. Највећи број репрезентативаца не може да се одазове, па су чак и ови клубови који не играју ни НБА ни Евролигу налазе метод играчима да откажу. Можда би требало да буду кажњени клубови ако се играчи нису одазвали. И термини треба да се прилагоде да могу да учествују и играчи из Евролиге. Сви повећавају број утакмица и ЕЛ, и АБА и ФИБА, понашају се као да их интересује само њихов сегмент и кошарка пати", рекао је Вујошевић.

Првак Европе Словенија је већ избачена из конкуренције за СП, док су у најбољој позицији Србија и Црна Гора.

"То говори о овом систему. Мислим да је Црна Гора направила велики посао имала је тешку групу. Србија ће да прође. Хрвати су лутали са тренерима, касно су кренули. Босна је пропустила велику прилику, нема довољно озбиљну организацију да се извуче оваква ствар. Мени је Кикановић који игра у Монаку и пријатељ је са играчима Француске, да они имају појединачно 5.000 евра премију за победу у групи. Верујем да Србија обезбеђује добре услове својим играчима али ФИБА мора да води ово како одговара Савезима, а не њој".

Вујошевић верује да Будућност може опет да буде кандидат за титулу, а док је дао своје виђење ситуације у Партизану, није желео да коментарише Црвену звезду.

"Могуће да победа Будућност против ЦСКА буде одлучујућа кад се мења сезона и кад једва војска која је била у полураспаду постаје тим и победничка војска. Не бих да оцењујем Звезду јер нисам добронамеран, а што се тиче Партизана неке ствари су постављене на место, али највише нових играча треба да се произведу после сваког тренинга. Да свако после тренинга буде бољи него кад је тренинга почео. Тринкијери кога ценим као тренера и желим му све најбоље мора да схвати да је овде систем да не да се непрестано доводе играчи него да нови тим настаје у систему тренинга".

Трофејни тренер је тренутно ван кошарке због здравствених проблема, чека га трансплатација бубрега.

"У генералној сам поправци, оно главно треба следеће године да се деси, почетком године, трансплатација. Фали ми терен, али шта је ту је. Имам ја неке хобије и занимације, али они боље функционишу уз кошарку него када треба да замене кошарку".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар