Марко Грујић – Хертин кључни човек!

То каже тренер. . .

Фудбал 06.12.2018 | 11:00
Марко Грујић – Хертин кључни човек!
Херта са Марком Грујићем у тиму ове сезоне у Бундеслиги: четири победе, два ремија, без пораза уз гол-разлику 14:7.

Херта без Марка Грујића у тиму ове сезоне у Бундеслиги: Једна победа, три ремија и три пораза уз гол-разлику 7:13.

Србин не само да је талија Херте, већ је и њен кључни играч. То не говоре никакве бројке или статистике, већ тренер и легенда берлинског клуба Пал Дардаи.

Мађарски стручњак је после победе Херте минулог викенда над Хановером од 2:0 похваљен од стране медија што је коначно први пут у сезони упарио нападаче Ибишевића и Зелкеа у тандему и са њима двојицом заиграо од првог минута.

На констатацију немачких новинара да је тандем Зелке - Ибишевић био кључни разлог победе, Дардаи је одговорио:

„Мислим да кључ победе нису били ни Ведад, ни Зелке, већ Марко Грујић. Без њега не можемо да играмо 4-4-2. Зато што нам са двојицом нападача у средини недостаје играч и противник тада може да нам направи вишак у систему 4-3-3 или 4-1-4-1. Али Марко својим присуством, кретањем, интелигенцијом и конституцијом и мирноћом на лопти отежава тај посао противнику и пружа нам шансу да играмо 4-4-2“, кажеДардаи.

Мађар је упитан и да ли пољски везиста Ондреј Дуда жртва тактике и преласка на 4-4-2.

„Шта да радим? Имамо таква два играча у шпицу. Када противник шаље дуге лопте, Мајер и Грујић су спремни да их прихвате и крену напред. А за ривале је онда тешко да предвиде прочитају шта ћемо даље урадити“, рекао је тренер Херте.

Грујић се после меча пожалио на болове у леђима, али није ништа озбиљно.

„Када после месец и по дана паузе одиграте два меча по 90 минута, нормално је да дође до умора и болова. Али верујем да ће Марко бити спреман за меч са Ајнтрахтом“.

Српски везиста је летос стигао у Херту на позајмицу из Ливерпула и врло брзо се адаптирао на нови клуб, тренера и саиграче.

„Осећам се заиста лепо у Берлину. Ако ми Ливерпул предложи позајмицу и наредне сезоне, предност има Херта и волео бих да опет играм овде. Још једна година у Херти би ми пријала. Наравно, моја главна амбиција је да заиграм за Ливерпул, али време ради за мене“, рекао је недавно Грујић.

Шта ће одлучити Ливерпул још се не зна, али је недавно Хертин спортски директор Михаел Прец рекао да не гаји велике наде да ће задржати Грујића после ове сезоне, иако би то јако желео.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар