Новинар Мамићу: 'Ајд' ви мени попу...е!

Здравко Мамић вријеђао новинара на конференцији за новинаре у Међугорју, а овај му узвратио у његовом стилу.

Фудбал 04.12.2018 | 09:00
Новинар Мамићу: 'Ајд' ви мени попу...е!
Први човјек загребачког Динама и тренутно један од најтраженијих хрватских бјегунаца, Здравко Мамић, упонедјељак је одржао бурну конференцију за новинаре у Међугорје, гдје се склонио прије шест мјесеци прије пресуде коју му је изрекао суд у Осијеку.

Мамић је осуђен на шест и по година затвора, а његов рођени брат Зоран на четири године и 11 месеци, након што су заједно са још двојицом помагача проглашеним кривим за извлачење 116 милиона куна из Динама.

Он се, међутим, прије изрицања пресуде у БиХ одакле је данас још једном критиковао хрватско правосуђе, говорио да је цијели процес против њега фалсификат те са га воде људи који су уцијењени.

Током конференције за новинаре Мамић се по обичају поново сукобио са новинарима који су му постављали неугодна питања,а у једном тренутку то је прерасло у обострано вријеђање. И то врло вулгарно.

Након питања новинара да прокоментарише наводе да је био спреман за бијег у БиХ, Мамић је кренуо са увредама:

"Ја сам исто тако чуо да ти пу... другим мушкарцима, па вас молим да ви то прокоментирате".

То, међутим, није био крај. Његов стандардни перформанс на конференцијама за новинаре у Међугорју је добио нову димензију јер му је овог пута новинар узвратио истом мјером:

"'Ај ви мени поп..., па ћу вам прокоментирати".

Није то био једини Мамићев испад на данашњој конференцији. Претходно је упутио салву увреда на рачун новинарке портала Индеx послије њеног питања о случају „Модрић“.

"Ти си један покварени монструм, покварено ђубре. Како те није срам, ја ти прочитам пресуду, како те није срам. Ја ти забрањујем да више говориш. Ти си једно смеће, смеће једно мало“, урлао је Мамић, а онда одбио одговарати на њена питања.

Мамић, који се склонио у БиХ како би избјегао затворску казну, ускоро би се могао суочити са новом оптужницом, овај пут за удруживање у злочиначку организацију с циљем извлачења 144 милиона куна из Динама.

Прије три дана оптужница је требала да буде потврђена, међутим,вијеће Жупанијског суда у Осијеку ни након трећег састанка није донијело такву одлуку.

Уколико се то деси и одреди му се истражни затвор, Мамић би могао да буде изручен Хрватској јер би му се судило за дјела учињена након потписивања споразума о међусобном изручивању храђана између Хрватске и БиХ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар