"Федереру и Надалу истиче рок трајања!"

Ричард Крајичек анализирао 2018. годину у којој је доминирао Новак Ђоковић и навео да сматра да би његови највернији пратиоци могли ускоро да се заувек повуку из трке.

Тенис 05.12.2018 | 16:30
"Федереру и Надалу истиче рок трајања!"
На АТП Туру искусни коло воде. Сезону је на челу окончао трио "30 плус" - Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер.

Ђоковић је био коловођа, будући да је у другом делу сезоне демонстрирао силу на терену, и са 22. места где је био у јуну, стигао до врха.

"Новак је доминатор светског тениса. Најбоље је то показао у полуфиналу Вимблдона против Рафаела Надала. У том мечу, који је трајао два дана, видели смо све. Ђоковић је био готово недодирљив у другој половини сезоне, али не тако добар као што је био у првом мандату своје доминације. Иначе би тријумфовао и на финалном турниру", рекао је Ричард Крајичек, победник Вимблдона 1996. године.

Холанђанин је поменуо и Роџера Федерера, истакавши да је упркос позним играчким годинама направио изненађење на почетку 2018. године.

"У јануару је освојио Аустралијан Опен и стигао до 20. гренд слема у каријери, а онда је у фебруару успео и да се врати на прво место АТП листе после пет година".

Али...

Крајичек, упркос великом подвигу сматра да Швајцарац, као и Рафа Надал, неће још дуго играти.

"Мислим да је крај њихових каријера све ближи. Сматрам да ће играти још највише две сезоне. Сваки од њих могао би можда да освоји још по један гренд слем на омиљеној подлози пре пензије - Надал Ролан Гарос, Федерер Вимблдон".

"Федерер много воли тенис и жели што дуже да потраје, али ценим да би Олимпијске игре у Токију 2020. године могле да буду његова прилика да се поздрави", навео је Крајичек, бивши светски "број четири", који је у каријери освојио 17 АТП пехара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар