Роналдо не долази вечерас на "крунисање" Модрића?!

Све је извјесније да Кристијано Роналдо неће бити у Паризу када Лука Модрић буде проглашен за најбољег фудбалера свијета. Или су у питању само спекулације које служе да напакосте Португалцу? Чекали смо га од Каке! Крај династије Роналдо – Меси! Лука Модрић вечерас добија награду за најбољег фудбалера света.

Фудбал 03.12.2018 | 18:15
Роналдо не долази вечерас на "крунисање" Модрића?!
Страшна доминација Леа Месија и Кристијана Роналда светским фудбалом је завршена. После 10 Златних лопти које су отишле у руке Аргентинтица и Португалца, вечерас ће светски фудбал добити новог владара на свечаној додели награда у Паризу.

Победник није званично потврђен, али већина медија јавља да је то Лука Модрић. Последњи фудбалер који је пре Роналда и Месија освојио Златну лопту, био је славни Бразилац Кака 2007. година када је играо за Милан.

Модрић је апсолутни фаворит за освајање престижног призања, а највећу конкуренцију му представљају саиграч Рафаел Варан и градски ривал Антоан Гризман. Хрват је имао сјајну сзеону у Реал Мадриду са којим је освојио титулу европског првака, а потом је као најбољи играч довео Хрватску до сензационалног финала Мундијала. Варан је попут Модрића освојио Лигу шампиона, тријумфовао је и у финалу Мундијала, али није имао тако битну улогу као Хрват. Гризман је поред Мундијала освојио и трофеј у Лиги Европе.

Ипак, нико не оставља сумњу да је Модрић победник. Он је приватним авионом у друштву Серхија Рамосаотпутовао за Париз. На додели награде би требало да им се прикључе Реалов председник Флорентино Перез и клупске легенде Раул Гонзалес и Роберто Карлос.

Модрић ће постати први Хрват који је освојио најпрестижније индивидуално призање у свету фудбала, а на тај начин ће затворити круг у прикуплкјању награда којије отворен летос. Лука је тада проглашен за најбољег играча Мундијала, а касније је добио и призање УЕФА као најбољи играч сезоне у европском фудбалу, као и награду Бест коју ФИФА додељује најбољем фудбалеру године. Освајањем Златне лопте ће комплетирати четири најважнија признања у свету фудбала у овој години.

Све су гласније информације о томе да је овогодишњи добитник "златне лопте" хрватски фудбалер Лука Модрић, чиме ће бити прекинута деценија доминација Роналда и Месија.

Њих двојица су награду "Франс фудбала" освајала од 2008. године (сваки по пет пута), с тим да ас Барселоне овога пута неће бити ни у ужем избору, док је Роналдо поново ту - но, највјероватније неће доћи на свечаност у Паризу.

Овог понедјељка (21 час по централномевропском времену) требало би да буде "крунисан" Лука Модрић, а незадовољни Кристијано Роналдо, ако је вјеровати информацијама којима располаже "Скај Италија", неће доћи ни да честита свом некадашњем саиграчу из Реал Мадрида, као што није урадио када је Хрват добио награду за играча године у изборуУЕФА и ФИФА (Бест 11).

Португалац, освајач "златне лопте" у претходне двије сезоне, сматра да је оштећен у овом избору и стога "тихо протестује" против оних који су тако одлучили...

То помало није фер према човјеку с којим је седам година играо заједно у Реал Мадриду и којим је у претходних пет сезона чак четири пута освајао "ушатог". Међутим, оно што Модрићу овога пута иде у корист у односу на Роналда, поред одличних игара, јесте и учинак на првенству свијета.

Финале са Хрватском је далеко од малог успјеха...

То је рецимо помогло и Фабију Канавару 2006. године (шампион с Италијом), али није Андресу Инијести четири године касније (Меси освојио златну лопту), односно Леу Месију 2014. године када је упркос финалу Мундијала - био другопласиран иза Роналда.

Медији из Шпаније су "покварили" вечерашњу гала свечаност у Паризу раније објавивши да ће Модрић подићи најважнији индивидуални трофеј у фудбалу, док ће му друштво у врху правитиКристијано Роналдо и Антоан Гризман, који је освојио Свјетско првенство с Француском, али је у клупском фудбалу имао мање успјеха и освојио је мање важан трофеј, Лигу Европе.

"Марка", добро обавјештени лист из Мадрида, већ је на данашњој насловници објавила вијест о прекиду доминације Роналда и Месија...

Да ли ће и овога пута бити у праву?

СВИ ОСВАЈАЧИ "ЗЛАТНИХ ЛОПТИ":

5 - Лео Меси, Кристијано Роналдо
3 - Мишел Платини, Јохан Кројф, Марко ван Бастен
2 - Франц Бекенбауер, Роналдо, Алфредо ди Стефано, Кевин Киган, Карл-Хајнц Румениге
1- Луис Суарез, Еузебио, Боби Чарлтон, Рејмон Копа, Герд Милер, Зинедин Зидан, Ђани Ривера, Руд Гулит, Лотар Матеус, Роберто Бађо, Христо Стоичков, Андреј Шевченко, Џорџ Бест, Алан Симонсен и Роналдињо.

СВИ НОМИНОВАНИ ИГРАЧИ ЗА ОВОГОДИШЊУ "ЗЛАТНУ ЛОПТУ":

Лука Модрић (Хрватска/Реал Мадрид), Кристијано Роналдо (Португал/Јувентус), Лео Меси(Аргентина/Барселона), Серхио Агуеро (Аргентина/Манчестер сити), Алисон (Бразил/Ливерпул),Герет Бејл (Велс/Реал Мадрид), Карим Бензема (Француска/Реал Мадрид), Единсон Кавани(Уругвај/ПСЖ), Тибо Куртоа (Белгија/Челси), Кевин Де Брујне (Белгија/Манчестер сити),Роберто Фирмино(Бразил/Ливерпул), Дијего Годин (Уругвај/Атлетико Мадрид), Антоан Гризман(Француска/Атлетико Мадрид), Еден Азар (Белгија/Челси), Иско(Шпанија/Реал Мадрид),Хари Кејн(Енглеска/Тотенхем), Н'Голо Канте (Француска/Челси), Уго Лорис(Француска/Тотенхем), Марио Манџукић (Хрватска/Јувентус), Садио Мане(Сенегал/Ливерпул), Марсело (Бразил/Реал Мадрид), Килијан Мбапе(Француска/ПСЖ),Нејмар (Бразил/ПСЖ), Јан Облак (Словенија/Атлетико Мадрид), Пол Погба(Француска/Манчестер јунајтед), Иван Ракитић(Хрватска/Барселона), Мохамед Салах(Египат/Ливерпул), Серхио Рамос (Шпанија/Реал Мадрид), Луис Суарез(Уругвај/Барселона),Рафаел Варан (Француска/Реал Мадрид).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дарwилл

03.12.2018 18:45

Модрић најбољи на свијету? Онда је фудбал заиста у кризи. Мислим да је за ове Модрићеве награде највише "крив" Меси, који је ове године испод нивоа и није ништа освојио, па "фудбалски свијет" неможе дати Роналду / а најбољи је у свим фудбалским категоријама/ златну лопту који би са њом постао најбољи свих времена /6x би био најбољи/.

ОДГОВОРИТЕ