БЛ: "Зид" у Лајпцигу превише и за Менш!

Тимо Вернер је са два гола донио три бода Лајпцигу који се Менхенгладбаху примакао на један корак. . . Али, њемачки нападач "славу" мора да подијели и са својом посљедњом линијиом која је најбоља у Бундеслиги. .  Вернер је Фреди Кругер за Менхенгладбах! Нападач Лајпцига дао оба гола у победи над Колтовима.

Фудбал 02.12.2018 | 20:00
БЛ: "Зид" у Лајпцигу превише и за Менш!
Лајпциг је непоражен код куће ове сезоне.

Екипа Ралфа Рагника се радовала и вечерас и то против директног конкурента у борби за прве четири позиције које воде у Лигу шампиона.

А, уколико изборе пласман у најелитније европско такмичење највеће заслуге ће ићи посљедњој "четворки" и ударној игли - Тиму Вернеру.

На "Ред Бул Арени":

РБ ЛАЈПЦИГ - МЕНХЕНГЛАДБАХ 2:0 (2:0)!

Домаћи навијачи су се радовали након само три минута игре.

Вернер и Марсел Сабицер су одиграли сјајан дупли пас, а млади нападач је гађао и погодио даљи угао за рано вођство домаћих које је приморало "Менш" да већ од самог старта заигра доста отвореније од планираног.

Гости су показали зашто су трећи на табели Бундеслиге, створили доста изгледних прилика али њихове ударне игле, Торган Азар и Алесан Плеа, које су комбиновале 16 голова и осам асистенција ове сезоне нису успијевале да надиграју најбољу одбрану у лиги која је до овог кола примила само десет голова у тринаест утакмица.

Шансе је промашивао и Лајпциг, али се Вернер у првом минуту надокнаде првог полувремена нашао у прилици коју ни много лошји нападачи не би промашили.

Јусуф Поулсен је из игре одлично избацио Тонија Јанчкеа, потом и да лопту сачува и пошаље поред истрчалог Јана Сомера, а све то је пратио Вернер који је имао лак посао да погоди празну мрежу и осигура два гола предности свом тиму пред одлазак на одмор.

"Бикови" су у другом полувремену сачували предност, али и своју мрежу по ПЕТИ пут у низу код куће. Овај пут против друге најефикасније екипе у Бундеслиги..

Где их види, ту их лови! Сећате се сигурно Фредија Кругера, зликовца из култног хорора Страва  у улици брестова? Како је представљао ноћну мору за ликове из тог серијала, тако нападаћ РБ Лајпцига делује као права напаст за одбрану Борусије Менхенгладбаха. Бикови су на свом стадиону победили са 2:0 у утакмици 13. кола Бундеслиге, а оба поготка дао је момак рођен у Штутгарт.

А зашто је кобан по Колтова? Па, зато што је, не рачунајући данашњу утакмицу, од претходних пет мечева, у четири затресао мрежу Менхенгладбаха. Као да има посебан пик на њих.

Већ у трећем минуту, Вернер је наставио голгетрски низ у дуелу са овим ривалом, а у улози асистента нашао са Марсел Забицер. И то је била најава добре партије домаћина који је доминирао током првог полувремена.

Вернер је предност Лајпцига дуплирао после акције данског интернационалца Јусуфа Поулсена у судијској надокнади првог полувремена.

Бикови су тако прекинули мини низ од два пораза, али су истовремено наставили и серију добрих резултата код куће - ово им је била седма утакмица заредом на свом стадиону без пораза.

РЕЗУЛТАТИ 13. КОЛА:

РБ Лајпциг - Борусија Менхенгладбах 2:0 (2:0)
/Вернер 3, 45+1/

Ајнтрахт - Волфсбург 18.00

одиграно у суботу

Борусија Дортмунд - Фрајбург 2:0 (1:0)
/Ројс 40п, Алкасер 90+1/

Хановер - Херта 0:2 (0:1)
/Торунарига 44, Ибишевић 73/

Штутгарт - Аугзбург 1:0 (1:0)
/Донис 39/

Вердер - Бајерн 1:2 (0:1)
/Осака 33 - Гнабри 20, 50/

Хофенхајм - Шалке 1:1 (0:0)
/Крамарић 59 - Бенталеб 73/

у понедјељак:

Нирнберг - Бајер Леверкузен 20.30

одиграно у петак:

Фортуна Диселдорф - Мајнц 0:1 (0:0)
/Матета 67/

ТАБЕЛА: Борусија Д. 33, Борусија М. 26, Лајпциг 25, Бајерн 24, Ајнтрахт (-1) 23, Хофенхајм 21, Херта 20, Вердер 18, Мајнц 18, Волфсбург (-1) 15, Шалке 14, Бајер (-1) 14, Фрајбург 14, Аугзбург 13, Штутгарт 11, Нирнберг (-1) 10, Хановер 9, Диселдорф 9.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар