СП - Боснић: Губили смо од Финске и са бољим тимом!

Мушка кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине у понедјељак у Зеници дочекује селекцију Финске, у четвртом мечу у оквиру друге рунде квалификација за Свјетско првенство 2019. године.

Кошарка 03.12.2018 | 08:30
СП - Боснић: Губили смо од Финске и са бољим тимом!
Кошаркаши БиХ су у претходна три меча претпјели поразе, чиме су изгубили шансе да се нађу међу три најбоље екипе у групи које иду на Мундобаскет. Један од тих пораза је и онај против Финске у септрембру у Еспоу, када је БиХ наступила у много јачем саставу него што ће то бити сутра. 

Финцима је ово веома битан меч, с обзиром на то да би побједом задржали корак за трећепласираном Русијом.

Селектор Ведран Боснић истиче да његов тим очекује тежак меч против изузетно квалитетне екипе, која има позитиван скор у мечевима са бх. репрезентацијом. Позвао је да публика дође у што већем броју и помогну младих бх. играчима.

"Недостаје нам пуно играча, ово је тотално нека друга екипа у односу на претходне мечеве. Финци имају одличну екипу, играју фантастично задњих осам-девет година. Губили смо од њих и када смо имали много бољу екипу него сада. Имају једног од најбољих бекова у Европи, јако су дисциплиновани, увијек дају максимум, имају добре шутере и играју тимску кошарку. Њима је ова утакмица јако битна, требају да побиједе да иду на СП. Ово је одлично искуство за ове младе момке, имају шансу да играју против одличне репрезентације", казао је Боснић на прес-конференцији у Зеници. 

Истиче да је у екипи позитивна атмосфера, али да им недостаје тренинга.

"Имали смо мало времена да се припремимо, али у ономе што радимо они пружају максимум. Да смо имали мало више искуства могли смо да побиједимо Бугарску што би свакако било велико изненађење", додао је селектор БиХ.

Емир Сулејмановић такође истиче да је Финска изузетно квалитетан противник, али вјерује да уз подршку публике и уз жељу коју су показали у претходном мечу могу до побједе.

Утакмица се игра у Арени Зеница у понедјељак од 19 часова.

Осим сусрета БиХ - Финска, у оквиру К групе сутра ће још играти Француска - Бугарска и Русија - Чешка. Пласман на СП из ове групе већ су осигурале Француска и Чешка.

Табела К групе:

1. Француска 8-1
2. Чешка 7-2
3. Русија 5-4
4. Финска 4-5
5. Бугарска 4-5
6. БиХ 2-7

Након сутрашњих мечева квалификације се настављају у фебруару 2019. године, а БиХ у посљедња два меча гостује Чешкој те дочекује Бугарску.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар