ПЛ БиХ: Нови шок на Грбавици! Радник испустио побједу!

Широки прескочио Жељу! Фудбалери Жељезничара петим везаним поразом завршили јесењи дио сезоне. Бодове са Грбавице однио и Широки Бријег.

Фудбал 02.12.2018 | 19:10
ПЛ БиХ: Нови шок на Грбавици! Радник испустио побједу!
Сарајевски Жељезничар имао је велике амбиције пред почетак сезоне, али на крају испоставило се и катастрофалну јесен, послије које се практично може опростити од титуле.

Послије Звијезде 09 и Тузле сити сва три бода са Грбавице однио је и Широки Бријег.

Жељезничар је на свом терену поражен резултатом 3:2 и тако наставио црну серију од пет узастопних пораза.

Послије катастрофалне завршнице јесењег дијела сезоне Жељезничар је четврти са 15 бодова заостатка за водећим Сарајевом.

Широки Бријег овом побједом прескочио је Жељезничар и сада је трећи са 30 освојених бодова.

Већ у другој минути гости су повели. Лопту је с лијеве стране убацио Бегоња, а на другој стативи волеј ударцем гол постиже Марић.

Након примљеног поготка Жељезничар је кренуо офанзивније, а у деветој минути имао је добру прилику преко Јазвића који искоса из одличне ситуације шутира у Билобрка. Гости су узвратили преко Елиомара у 16. минуту који шутира са врха казненог простора, а голман Жељезничара Кјосевски сјајно брани.

У 19. минути је Жељезничар је дошао до изједначења. Веселиновић је убацио са десне стране, Билобрк одбио, а Хајдаревић натрчао на лопту и погодио за свој првијенац.

Но, радост домаћих навијача није дуго трајала с обзиром на то да је у 28. минути Широки Бријег поново дошао у водство, а стријелац након конранапада био је Бегоња.

До краја полувремена Жељезничар је имао неколико прилика преко Веселиновића, Рамовића, док су и гости пријетлили преко Багарића и Бегоња али се резултат није мијењао.

Друго полувријеме почело је поготком Жељезничара. Рамовић је у 49. минути сјајно прошао по лијевој страни, убацио у средину, а Јазвић погодио мрежу гостију за ново изједначење.

У наставку је Жељезничар два пута имао прилику да дође у водство, преко Јазвића, а касније и Крпића, али без реализације.

У 85. минути судија је досудио једанаестерац за Широки Бријег, а сигуран реализатор био је Елиомар за велику побједу совје екипе.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 19. КОЛО:

Жељезничар - Широки Бријег 2:3 (1:2)
/Хајдаревић 19, Јазвић 49 – Марић 2, Бегоња 28, Елиомар 85 пенал/

ГОШК – Радник 1:1 (0:0)
/Рамић 78 – Мартиновић 52/

Одиграно у суботу:

Звијезда 09 - Тузла сити 1:1 (1:1)
/Хусенбашић 31 - Хасановић 2/

Слобода - Младост 2:1 (1:0)
/Барабан 3, Алиспахић 87 - Исаковић 76/

Сарајево - Челик 3:1 (2:1)
/Пидро 36, Рахмановић 54, Ханџић 85 – Јурина 44/

одиграно у петак

Зрињски - Крупа 1:0 (0:0)
/Марковић 65/

ТАБЕЛА: Сарајево 43, Зрињски 38, Широки Бријег30, Жељезничар 28, Слобода 28, Младост 26, Радник 22, Звијезда 09 21, Челик 21, Тузла сити 20, ГОШК 18, Крупа 15.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар