Берлин у глас: Грујићу, остани!

Ни Грујић није против, ако већ не буде могао да добије шансу у Ливерпулу.

Фудбал 04.12.2018 | 15:00
Берлин у глас: Грујићу, остани!
Понегде се поткраде покоја грешка, али за разлику од Ливерпула у Берлину о Марку Грујићу не говоре као о великом потенцијалу, већ – цитирамо сад шефа струке Пала Дардаија – већ сада изванредном играчу. Немачки медији пишу: у Херти су већ одлучили да пробају да Грујића задрже у свом табору.

Неће наравно бити лако, пошто му уговор са Редстима истиче тек 2023. године, али Херта ће да проба, а ни Грујић није категорички против тога. Бар не ако на Енфилду не буде могао да добије значајнију минутажу.

“Ако ме ЛИверпул буде опет слао на позајмицу највише бих волео да остане овде у Херти. Мој велики циљ је да играм у Ливерпулу, али имам времена. Још једна сезона у Херти би била добра за мене. Мада не одлучујем само ја”, искрен је Грујић.

Директор Херте Михаел Прец појаснио је да су контакти са Ливерпулом редовни, али да се пре лета неће преговарати о Грујићевом статус, пошто и стручни штаб Јиргена Клопа процењује напредак некадашњег везисте Црвене звезде. Грујић је ипак свестан да би, да је остао у Ливерпулу, много мање играо.

“Ако не буде постојала заиста добра перспектива у Ливерпулу и ја бих да останем у Херти. Ливерпул је један од највећих клубова на свету, мој сан је да са њим играм Лигу шампиона, али ако следеће сезоне не буде шансе за тако нешто Берлин је онда савршен за мене”, каже Грујић у великом интервуу за Берлинер Моргенпост.

Била би то већ трећа позајмица… Смета ли му то?

“Не. Сметало би да имам 30 година, то би било другачије, али ја сам још млад играч. У мојим годинама најважније је да играш и стичеш искуство. Тренинг је тренинг, утакмице су утакмице. Огромна је разлика”.

Можда и због таквог става тренер Дардаи га изузетно цени?

“То поверење ми даје снагу. Осећам ту подршку, али не желим да је злоупотребљавам и да га разочарам”.

У Немачкој иначе Грујића хвале после сваке утакмице. И у победи над Хановером био је међу бољима на терену. Похвале и за партију против Хофенхајма (3:3), иако му је она била прва после више од месец дана паузе због повреде. И иако је већ у првом минуте Хофенхајм стигао до гола баш после Грујићеве грешке.

”Требало је само да је испуцам”, осврће се Грујић на тај кикс.

Није ипак клонуо…

“Умеју грешке некад да психички нашкоде, али само сам се трудио да останем концетрисан. Није ми то била прва грешка у каријери. Само се потрудиш да је што пре заборавиш. Грешке се дешавају, а кад се десе не можеш да вратиш време”, одговара Грујић и Немце оставља у благој конфузији.

Тако млад - тек су му 22 године - а тако трезвено размишља?

“Херта ми је већ пети клуб, можда зато. Сакупљао сам искуство и у Ливерпулу и у Кардифу. И само га је све више”.

За крај и о узорима?

“Што се тиче моје позиције – Дејан Станковић, који је освојио Лигу шампиона са Интером. Што се тиче професионализма и понашања, Немања Матић је утицао на мене из Манчестер јунајтеда. Био је и капитен Србије, неустрашив, велики борац”.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар