ПЛ: Ливерпул на ногама, 232. пут!

Редси у једном од дербија 14. рунде Премијер лиге на Енфилду дочекују Евертон.

Фудбал 02.12.2018 | 16:00
ПЛ: Ливерпул на ногама, 232. пут!
Дерби Мерсисајда, 232. по реду. Ливерпул у овај градски дерби улази доста уморнији пошто је у среду имао тешко гостовање Пари Сен Жермену у оквиру Лиге шампиона, али првенствена форма му је таква да му без икакве дилеме припада улога фаворита. Можда ће га пораз на Парку принчева мало уздрмати, али градски дерби морао би да му пробуди емоцију и подигне главу (17.15).

Чињеница је да Евертон у последње време игра веома добро, због чега се и налази међу клубовима који се боре за пласман у Европу. Међутим, Црвени су и даље без првенственог пораза, иако су иза њих дербији с Тотенхемом (победа), Челсијем, Манчестер Ситијем и Арсеналом (ремији). Евертон је пак изгубио од Арсенала и Манчестер Јунајтеда, али је пре неколико недеља одолео на Стамфорд Бриџу, те се његове присталице надају да би слично могао да изведе и против највећег ривала.

Црвени неће моћи да рачунају на капитена Џордана Хендерсона који је на веома глуп и за њега неуобичајен начин зарадио искључење против Вотфорда у прошлом колу. Осим њега и несрећног Алекса Окслејд-Чемберлена, чији се повратак очекује тек следеће сезоне, на терену неће бити ни Адама Лалане, који има проблема са повредом мишића. Менаџер Евертона Марко Силва нема већих кадровских проблема и моћи ће да изведе најјачи састав.

Њихов последњи међусобни дуел завршен је без погодака, али претходни окршаји који су се одвијали на Енфилду углавном су били ефикасни и доносили су тријумфе домаћих...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар