ТУР: Ко отпада уз Фенер?!

Одавно се није десило да дерби већ у овако раној фази првенства има тако велики улог. Галата и Бешикташ немају право на кикс.

Фудбал 02.12.2018 | 15:15
ТУР: Ко отпада уз Фенер?!
Башакшехир се не шали и одмиче, а време истиче истанбулским великанима. И у претходне две сезоне је сензација из предграђа загорчавала живот великој тројци турског фудбала, а чини се да је сада озбиљнија него икад раније у амбицији да прекине хегемонију великана и освоји сензационалну титулу.

Још се чека да се искристалише први пратилац Башакшехира у борби за титулу, а можда ће то бити јасније после предстојећег дербија Галатасараја и Бешикташа. Галата касни шест бодова за лидером, Бешикташ чак девет, а о катастрофалном Фенеру који касни чак 17 бодова да и не говоримо... Наредни велики дерби Лавова и Орлова би могао да отпише још једног кандидата за титулу. Јер ако Бешикташ изгуби дерби, а Башакшехир победи Сивас, разлика ће бити чак 12 бодова. Недостижно и за лигу као што је турска.

Одавно се није десило да дерби већ у овако раној фази првенства има тако велики улог. Галата и Бешикташ дочекују међусобни окршај исцрпљени од европских окршаја, а победа је једини прихватљив исход. Поготово за Бешикташ.

Оба тима дочекују дерби у окрњеним саставима. Бешикташ због повреда не рачуна на Бабела, Медела, Тореа, Пепеа... Суспендовани су Хачинсон и Арслан. Код Галате ће због суспензија изостати Родригез, Донк, Ндијаје и Азиз, а повређени су Беланда, Гумуш и Акбаба. Дакле, врло, врло ослабљени састави без неколицине стартера.

Галата је у бољој форми, али Бешикташ има предност домаћег терена, што у дербијима игра битну улогу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар