Троицки: Могу у Топ 50, па и боље! Нисам истрошен!

Српски тенисер у интервјуу за "Спортски журнал" причао о неуспешној сезони, повреди, плановима, новом-старом тренеру, неким "новим клинцима" и каријери после тениса…

Тенис 03.12.2018 | 23:10
Троицки: Могу у Топ 50, па и боље! Нисам истрошен!
Виктор Троицки завршио је сезону неславно, на 215. месту АТП листе. Због проблема са леђима одиграо је само 19 мечева у 2018, и није остварио победу од априла. Ипак, не посустаје и не одустаје, иако каже да му се у једном тренутку чинило да је у безизлазној ситуацији.

"Било је стресно и забрињавајуће. У једном тренутку је изгледало као да нема излаза, нисам знао шта и како даље. После турнира у Риму сам први пут осетио бол и показало се да се дискус хернија погоршала. Паузирао сам три месеца, нисам ни играо ни тренирао. А онда сам се прерано вратио на УС Опену, више због жеље него што сам био спреман. Кренуо сам раније него што је требало, и наравно, није било успеха. Решио сам да ранијем окончам сезону и посветим се излечењу", испричао је за "Спортски журнал" Троицки.

У нову сезону улази са новим-старим тренером Џеком Ридером. Већ следеће недеље креће у Аустралију, у Аделејд, где ће се припремати за нову сезону.

"Са Борисом Пашанским завршио сам сарадњу током сезоне на шљаци, а после сам се повредио И био ми је потребан неко да ми помогне пред УС Опен. Размишљао сам о тренерима, али сам схватио да је најбоља опција да се вратим Џеку јер ме он најбоље познаје. Имали смо наш систем који је доносио успех у неким периодима", рекао је некада 12. играч света.

Троицки је уверен да може да се врати на врхунски ниво.

"Могу да се вратим у Топ 50, могу и боље али се не оптерећујем бројкама. Прво да уђем међу 100 на свету, па да напредујем. Конкуренција је јача него пре неколико година, долазе млади који гризу. Неће бити лако, али када играм добро могу да будем неугодан за сваког".

Викторов план је да игра што дуже.

"Не осећам се истрошено, имам вољу и жељу, волим тенис и хтео бих да играм што дуже. Волео бих до краја каријере да остварим значајније резултате на гренд слемовима. Никада нисам играо четвртфинале. Што се тиче рејтинга, не могу да прецизирам да ли би то било 20. место или 15, 30... Желим да уживам, да играм добро на великим турнирима".

Управо је то четвртфинале на гренд слему оно за чим највише жали у каријери.

"Највише жалим због оног меча за првих 10 на Ролан Гаросу са Ендијем Марејом 2011. Да сам победио играо би четвртфинале гренд слема, ушао бих у Топ 10 на АТП листи, а онда би ишао на Челу, одличног Аргентинца, против којег мислим да сам тада имао сјајне шансе", поручио је Троицки и додао да жали и због тога што је због суспензије изгубио годину дана.

Троицки иде даље после најдуже паузе у каријери коју је направио. Мора да ојача.

"Знам како је вратити се после дуге паузе, али ово је теже јер нисам сигуран ни шта ни када ме чека. Када сам био суспендован морао сам планирам сваки потез, сада не могу. Већ две, три недеље радим на кондицији, од пре неки дан почео сам да играм тенис", навео је Троицки пред пут у Аустралију.

"Пре недеље нове сезоне играћу челинџер у Аделејду, па идем на квалификације за Аустралијан Опен. После се враћам у Европу где ћу играти опет челинџере и надам се добити и неке вајлд карте. Борићу се, знам како ми је било и 2014, мораћу све испочетка", рекао је Троицки.

"НЕМАМ ЖИВАЦА ЗА ТРЕНЕРСКИ ПОСАО"

Троицки је почео да размишља и о томе чиме ће се бавити по завршетку играчке каријере.

"Размишљам, али ништа још није дефинитивно. Не знам да ли бих могао да будем тренер и да стално путујем. Не знам да ли бих имао живаца за то. Мало сам се активирао и помажем мом менаџеру. Уводи ме у посао. Завршио сам факултет за менаџмент у спорту и то ме интересује. Видим себе у том послу једног дана".

"НОВИ КЛИНЦИ КАД ТАТА НОЛЕ ОДЕ"

Виктор Троицки именовао је и младе играче који су се наметнули у последњем периоду и који прете да преузму тениски трон у догледно време.

"Предводници новог таласа су Александер Зверев, Карен Хачанов и Стефанос Циципас. Ту је и Борна Ћорић, направио је велики скок на листи, играо је одлично, поготово на мастерсима, добио је два пута Роџера Федерера и освојио је Дејвис куп. Има их још, али се ова четворица тренутно истичу по рејтингу и квалитету. Да буду у врху када тата Ноле оде”, поручио је Троицки.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар