О штоперу Матићу: "Волио бих да имам Видића, али..."

Будућност или експеримент? Може се закључити из Мурињовог одговора.

Фудбал 04.12.2018 | 11:00
О штоперу Матићу: "Волио бих да имам Видића, али..."
Није имао куд Жозе Мурињо.

Због повреда за меч са Саутемптоном (2:2) није могао да рачуна на тројицу штопера - Ерика Бајиа, Виктора Линделефа и Криса Смолинга - тако да је посегнуо за необичним решењем, пребацио је Немању Матића линију уназад, тако да је српски репрезентативац заиграо као штопер.

То се није допало навијачима, који нису задовољни формом Матића и сматрају да је једини "недодирљив" код Муриња, али је Жозе Мурињо упозорио да ни он није био пресрећан импровизацијом.

"Имам само једног штопера - Фила Џонса!", образложио је Мурињо избор састава. 

"Волео бих да имам Немању Видићу, али га немам. Имам само Немању Матића који није штопер већ везни фудбалер. Смолинг је осетио бол у стопалу, а Баји у леђима и не могу да играју. Линделеф је теже повређен, а Рохо је јуче тренирао први пут после неког времена с тимом и није спреман да игра, али је из предострожности био на клупи".

Од раније је познато да је Жозе Мурињо "заратио" са Едом Вудвордом због тога што није добио одговарајућа појачања у одбрани, а осим квалитета сад му фали и квалитет.

Немања Матић није најбоље реаговао у првом полувремену када је Саутемптон дао два лака гола и видело се одмах да се мучи у позиционирању пошто има навику да је он тај који некоме чува леђа, а не да је обрнуто, па ћемо видети да ли ће се овај експеримент још неки пут поновити...

У праву је Мурињо када каже да "није Видић", али многи сматрају да би Матић могао да заигра на овој позицији, у формацији с три штопера, где би донео сигурност у пасу и изношењу лопте.

Ипак, ако "Специјални" бира - сигурно би волео неког елитног дефанзивца, какав је свакако и Калиду Кулибали за кога је наводно Јунајтед понудио већ 103 милиона евра Наполију, али је експресно одбијен, па ће морати да потражи неко ново решење.

Ко је нови Видић?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар