Видео: Ведо у "клубу 300“!

Ведад Ибишевић у суботу је одиграо јубиларни 300. меч у њемачкој Бундеслиги.

Фудбал 03.12.2018 | 22:00
Видео: Ведо у "клубу 300“!
Практично читаву каријеру Ибишевић је провео у Њемачкој, а од 14 сезона, њих 13 провео је у елитном рангу.

У суботу послијеподне обиљежио је јубилеј одигравши свој 300. меч у Бундеслиги. И то на сјајан начин.

Бивши репрезентативац БиХ постигао еј други гол у побједи Херте над Хановером у гостима и тако још једном потврдио класу.

Испред њега од бх. Играча су само Сергеј Барбарез са 330 наступа и Хасан Салихамиџић са 321 утакмицом у Бундеслиги. У ТОП 5 су још Сејад Салиховић и Звјездан Мисимовић.

Иако је каријеру почео у Пари Сен Жермену, гдје је стигао из САД на позив Вахида Халилхоџића, након само двије сезоне Ведад Ибишевић обрео се у Њемачкој и потписао за Алеманију Ахен.

У својој првој сезони одиграо је 24 меча и постигао шест голова, али није успио да спаси клуб од испадања у "цвајту“.

У међувремену запао је за оку Ралфу Рангнику, који је водио Хофенхајм, екипу која се захваљујући улагањима Милијардера Дитмара Хопа пробила у "Цвајту" и зацртала као циљ пласман у елитни ранг.

Ибишевићев учинак у другој лиги није био импресиван, пет голова и двије асистенције, али је Хофенхајм изборио пласман у Будеслигугдје је Ибишевић експлодирао.

Те сезоне Хофенхајм је освојио титулу јесењег првака, а Ивишевић је сезону завршио са 18 гиолова и седам асистенција у само 17 мечева. Памтиће се и два поготка у побједи 4:1 над Борусијом Дортмунд.

Нажалост његова повреда током зимске паузе коштала га је остатка сезоне, а Хофенхајм без њега је на крају завршио на седмом мјесту на табели.

У сезони 2009/10 постигао је 12 голова и додао шест асистенција, уписавши и хет-трик на мечу против Херте Берлин, испоставиће се, његовог будућег клуба.

У јануару 2012. године, прешао је у Штутгарт и са осам голова на 15 утакмица дао значајан допринос освајању шестог мјеста и пласману у Лигу Европе.

Најбољу сезону у каријери одиграо је 2012/13 када је постигао 15 голова у Бундеслиги, али је томе додао још пет у Лиги Европе, те четири у купу Њемачке гдје су "Швабе“ стигле до финала у којем су изгубили од Бајерна резулатом 3:2.

Сљедеће сезоне уписао је још један трик, сада против свог бившег клуба, Хофенхајма, а у љето 2015 прешао је у Херту, прво на позајмицу, а сљедеће године клуб из Берлина га је купио.

У сезони 2016/17 стигао је до 100. поготка у Бундеслиги у мечу против Мајнца када је био двоструки стријелац, а нешто касније уписао је и 250. наступ у Бундеслиги.

Овог викенда стигао је до 300. Утакмице у Бундеслиги, а уколико одигра све мечеве до краја сезоне могао би стићи Хасана Салихамиџића, док би наредне сезоне могао да надмаши и рекорд Сергеја Барбареза од 330 утакмица.



Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар