Суперкласико: Скупо до Европе, а фалиће улазница!

У прва 24 сата већ је "требовано" око 150. 000 карата за реванш финала Копа Либертадорес између Ривера и Боке на "Бернабеуу".

Фудбал 01.12.2018 | 20:45
Суперкласико: Скупо до Европе, а фалиће улазница!
Реванш финала Копа Либертадорес, трећи покушај!

Није успело претходне суботе, после нереда навијача ван стадиона, ни 24 сата касније када су из Боке рекли да нису "психички спремни" да изађу на терен, па је јужноамеричка фудбалска федерација донела "соломонско решење" - играће се у Европи.

Стадион "Сантјаго Бернабеу", 9. децембар од 20.30 (ТВ Арена Спорт)!

Тамошњи навијачи, нарочито Риверови, медији и бројне фудбалске личности су незадовољни овом одлуком ЦОНМЕБОЛ-а, али одлука се више неће мењати...

Сматра се да је то "казна" аргентинским љубитељима фудбала који испаштају због групе оних који су направили нереде, верују из УЕФА да ће у Мадриду полиција лакше "Изаћи на крај с њима", а битан је и финансијски моменат - за обе стране.

Скочиће популарност тамошњег фудбала, али хоће ли Аргентинци имати новца за путовање на други континент како би гледали своје миљенике?

Како преноси "Марка", директно путовање из Буенос Ајреса до престонице Шпаније се, у зависности од датума поласка, креће од 1.600 до 2.400 евра, док наводно постоје и "алтернативна" преседања попут оног из Сао Паула за око 750 евра!

На то треба додати и да ће улазнице бити од 100 до 300 долара.

С обзиром на то да се ради о земљи у којој просечне плате нису високе, јасно је да ће то бити велики издатак за навијаче, али за то они најзагриженији не маре...

"Марка" преноси да је у прва 24 сата откако је саопштено да ће се меч играти у Мадриду - требовано чак 150.000 улазница за овај меч, па је јасно о каквом се интересовању за ово "благо" ради!

Наводно, за карте је аплицирало 71.000 Аргентинаца, од којих је 9.000 из Мадрида!

До утакмице је остало осам дана, тако да је јасно колико ће интересовање до тада још порасти, а видећемо ко ће обезбедити себи "парче хартије" за историјски меч Ривера и Боке који ће дати новог шампиона Јужне Америке.

Подсетимо, капацитет "Сантјаго Бернабеуа" је 81.044 гледалаца, али је сигурно да ће он бити смањен за само финале због опасности од нових нереда...

У првом мечу Боке и Ривера било је 2:2, а у реваншу улогу не игра гол у гостима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар