Сеоба Аргентинаца у Мадрид: "Украли сте нам фудбал"!

Одлука да се "Суперкласико" одигра на стадиону Реала наљутила је многе. Ипак, авионске карте за Мадрид су "плануле" за три сата.

Фудбал 01.12.2018 | 15:45
Сеоба Аргентинаца у Мадрид: "Украли сте нам фудбал"!
Одлука да се реванш финала Копа либертадорес између Ривер Плате и Боке Јуниорс игра у Шпанији наишла је на опште незадовољство међу аргентинским фудбалерима и навијачима.

"Ако неки навијач са својом породицом жели да гледа утакмицу, како ће платити пут?", упитао је легендарни Дијего Марадона.

Јужноамеричка фудбалска конфедерација Конмебол изазвала је бијес и негодовање тиме што је одлучила да се два аргентинска клуба састану на стадиону "Сантјаго Бернабеу" у Мадриду.

Један од најупечатљивијих коментара на друштвеним мрежама дошао је од навијача који је Копа либертадорес преименовао у "Цопа Цонqуистадорес де Америка", алудирајући на то да ће се утакмица играти на тлу некадашњих освајача јужноамеричког континента.

"Фудбал је у жалости", један је од коментара.

Појавиле су се бројне монтаже, попут чувене слике на којој је Кристофер Колумбо како стиже у Америку, а умјесто заставе коју је носио нацртан је пехар побједника Копа либертадорес.

"То је као када смо забранили танго. Уништавамо фудбал. Не желим насиље или слично у спорту, али не можемо да украдемо Ривер - Бока", рекао је тренер аргентинског клуба Уракан Густаво Алфаро.

Аргентина и цијели свијет радовали су се дуелу заказаном за 24. новембар, али због напада на аутобус који је на утакмицу возио фудбалере Боке, утакмица је прво одложена, па помјерена и на крају премјештена.

"Зашто тако лако прихватате да се ова утакмица не игра у Аргентини? Крадемо аргентински фудбал", између осталог пише у коментару аргентинског медија "Тиемпо Аргентино" поводом одлуке Конмебола.

Дневни спортски лист Оле наводи да су у овом случају сви губитници.

"Ривер је изгубио, Бока је изгубила, држава је изгубила прилику. Изгубили смо навијаче, нестала је илузија, ентузијазам", наводи се у тексту Олеа.

Ипак, нису сви незадовољни одлуком.

Амбасадор Аргентине у Шпанији Рамон Пуерта изјавио је да су двије авио компаније које саобраћају на релацији двије земље продале све карте за мање од три сата. 

Цијена улазнице за утакмицу и даље је непознаница, али би требало да кошта између 100 и 300 долара.

Очекује се да у Мадриду буду присутни навијачи оптужени за насиље које је довело до отказивања утакмице, чланови групе Бара брава.

"Било би изненађујуће да не дођу у великом броју, како навијачи Ривера, тако и Боке", рекао је некадашњи фудбалер Хорхе Валдано.

Реаговао је и тренер Реал Мадрида, бивши аргентински фудбалер Сантјаго Солари, који је рекао да је част што ће се играти утакмица, али да жали због тога што ће бити на другом континенту.

"Срца ће бити сломљена", рекао је Солари.

Прва утакмица два клуба у финалу завршена је неријешено 2:2 на стадиону Боке.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар