Политички ломови у Скупштини РС

Након избора владајућа коалиција је увјерена у стабилнију Републику Српску и бољи живот грађана. Из ДНС-а тврде да нису подијељени, а у емисији "Изазови" БН ТВ опозициони посланици тврде да неће ући у власт.

Република Српска 30.11.2018 | 22:56
Политички ломови у Скупштини РС
ПДП неће у власт - дефинитивна је одлука.

„Не можемо у оваквим условима у власт са политикама са којима се не слажемо. Ми смо своју изборну кампању градили на доста ствари са којима се не слажемо са актуелном владајућом структуром и улазак у власт с њима би значио да смо изиграли повјерење наших гласача“, рекла је посланик ПДП-а Јелена Тривић.

Ипак, владајућа коалиција је увјерена у стабилнију Републику Српску и бољи живот грађана.

„Ове три политичке партије су оствариле довољан резултат и довољан број посланика да могу саме формирају владу и нема никаквог капацитета на другој страни да може на било који начин да условљава будуће представнике ове власти“, јасан је Срђан Тодоровић, посланик Социјалистичке партије.

Резултати на изборима су покренули турбуленције на политичкој сцени. То је најочигледније у ДНС-у и СДС-у.

СДС без обзира на изборни резултат је Српска демократска странка која има своју снагу и вриједност, има свој капитал који вуче од свог оснивања и стварања Републике Српске. Мислим да је тај капитал циљ напада на СДС“, јасан је Недељко Гламочак, посланик СДС-а.

У ДНС-у кажу да нема подјела у њиховим редовима.

„Из ДНС-а су искључени људи, дугогодишњи функционери ДНС-а који нису поштовали одлуке органа странке. До раскола је дошло у тренутку када се унутар странке одлучивало ко ће бити предсједник Народне скупштине Републике Српске“, рекао је Александар Главаш, посланик ДНС-а.

Ипак, опозиција инсистира на три кључне ствари, промјену Изборног закона, промјену уређивачке политике јавног РТВ и правди за све. Због тога су и одлучили да ће сјести у посланичке клупе.

„Ми морамо бити бедем да није све узалуд ако нисте у систему власти. За такву Републику Српску се треба залагати“, додаје Тривићева.

Управо су нерегуларности на протеклим изборима међу будућим посланицима довели до неслагања у мишљењу.

„Оптужујете власт зато што сте изгубили изборе“ каже Тодоровић, на шта Гламочак одговара:

„Република Српска је изборна јединица, а у Српској сте ви власт, и све ресурсе сте користили за изборе“.

Кад се подвуче црта, из опозиције стижу упозорења.

„Све политичке странке су побједници, ја се бојим да сви не будемо губитници, јер нас води губитничка политика“, закључио је Гламочак.

Кад се редови опозиционих партија очисте од оних који раде против интереса странки, и у СДС и у ПДП-у су увјерени да ће остварити побједе, истакли су посланици тих партија у емисији "Изазови" БН ТВ.

(БН)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

30.11.2018 22:26

У овим и оваквим паламуђењима и шупљим причама свих који мисле да су баш они битни,се и заснива ослобађајућа пресуда Насеру..контајте мало,ако имате чиме..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан

30.11.2018 22:36

Сви васи промасаји су нас погодили. Поуздано знамо да сте непоуздани и зато ПОЛИТИЦАРИ СВИХ ЗЕМАЉА УЈЕДИНИТЕ СЕ јер је васа ограниценост пресла све границе !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

30.11.2018 22:38

Али не може пдп и да хоће у власт, нити их ико зове нити их ко за шта пита. Чуј неће они у власт, ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

01.12.2018 06:47

Браво за пдп

Name

Мрмак

01.12.2018 07:13

Па ста се мозе од власти науцити? Како се устолицују папцине? Сигурно не то, како се унапредјује привреда, ха, ха..

Name

БЛ

01.12.2018 04:24

Сви сте ви побједници јер узимате по 5к мјесецно за пресипање из супљег у празно. Само је народ који вас плаца вјецити губитник. А да тога није свјестан. И то је то проклетство насе земље....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пун погодак

01.12.2018 05:48

У РС једине свијетле тацке Станивуковиц, Тривиц , Сулиц и сви млади људи који воле РС, остају зивијети и посље ови стари и истросени политицара ,који нису ниста доњели добро ни насем народу ни РС!!! Због тога сви требамо подрзати младост и дати им РС у наруције да је поведу и изведу на прави пут!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оне

01.12.2018 07:29

А сукало,светлана ценуц,перо бикејловиц,вукота,вукановић,васковиц има јос свјетлих звјезда

Name

БЛ гирл

01.12.2018 08:28

Тако је..па види се ко је екипа..колико другације прица Тривицка од Тодоровица,правог једноумљаса.Има наде,ипак има,са младима,новима,понеким старим који се није продао..садасња власт је вец одлазеца само им то нико није рекао.Или ипак Додик наслуцује,тај цовјек је невјероватно тузан..нисте примијетили?дзаба побједа,дзаба паре,кад те народ не воли па морас да му пријетис да ти да глас.Хммм скоро да ми га зао,али ипак то је заслузио...

Name

РЕ БЛ гирл

01.12.2018 10:37

Садашња Власт није одлазећа сигурно наредне 4 године, обзиром да се опозиција дефинитивно распала ова Власт остаје и послије 2022 године.

Name

Рс Но Пасаран

01.12.2018 05:51

Јос 4 године дилетантске опозиције која це наредне локалне изборе у јос дубљи јаз посто Пдп неце моци кампању да гради на Давиду и Давору на које је управо дотицна пљунула уласком у скупстину која јој не треба.Ви изгледа ни за наредних 20 година и 5 изборних пораза нецете или не зелите да схватите да Снсд изборе изгубити не мозе у оваквом накарадном систему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новак

01.12.2018 05:55

Види ти мале Светланине како она прича на БНтв.али само на БНтв,ако си тако паметна.#уде не оде у иностр.Мајка ти је била министар пола године И гадуре мрш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

01.12.2018 07:59

Ево није ни поцело а пропаде павловиц банка продају се акције мислим 43 предузеца медју којим и водовод а планирају се и нова задузења од ММФ за милијарду и двеста нали изаце то и на 2 милијарде дрзавне обвезнице незнам дали је јос ста остало од њи Сваким даном су све веци редови пред амбасадама на мјестима све неструцноји људи са купљеним дипломама по 11 година нересена убиства Муп дила доп и стити криминал.И лад онда цујем Стабилнија Српска додје ми да повратим.Јел овпм народу јасно да Српска не постоји постоји само на папиру и лазно нам представљајуци каао да постоји.све је пропало апсолутно све и јос горе иако је остало нрсто и то се унистава.Стабилно унистење РС рекао би и то не западу не Сарајеву како ми то волимо него нама не цак ни власти највеци смо ми кривци сто само сједимо и ниста непредузимамо.Поздрав до објаве фалита РС а она је давно фалирала само нико то несмије да објави.Неки дан Сестра ми била на паприковцу и све фицфирици у бјелим мантилцицима сви око 25 год нико ниста незна ко мухе без главе.Детету три разлициите дијагнозе сљепо црево слезена циста. И цак операција.И среца сестра надје некако доктора Скрбица цовјек се уфатио за главу пусе гледа дијагнозе каква црна операцоја прехлада и упаламокрацни канала.Е па нсроде ето боље и стабилније РС унистицемо сами себе толкоА оваки слуцакева колико хоцес .Па сад нарпде види ста цес дали цес децу водити таквим у Стабллној Српској.А да неговорим обЕкономији које нема Привреди пукла Просвета попут пинка Парова фарме.ПиО пуко одавно ЗиБЛ исто Робни резерви нема и то је то .Е народе Најебали смо га и то добрро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

01.12.2018 08:30

Потписујем..за наредне 4 године ова мафија це нас докусурити..ако се на локалним 2020 ста промијени има наде..мозда.

Name

Јоја

01.12.2018 21:23

Само да се зна,тај Шкрбић је из Прекаје.

Name

Папак доо

01.12.2018 08:30

„Ове три политичке партије су оствариле довољан резултат и довољан број посланика да могу саме формирају владу и нема никаквог капацитета на другој страни да може на било који начин да условљава будуће представнике ове власти“ пс: Овако мисле само корисни идиоти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тодоровиц

02.12.2018 13:05

Знам како је овај финансирао кампању

ОДГОВОРИТЕ