СП - Ђорђевић: Нисмо знали, ни схватали!

"Неки нису могли да издрже напоре овакве утакмице. То је неприхватљиво у овој репрезентацији", није био задовољан селектор после пораза у Тел Авиву.  Ђорђевић: Љут сам на играче, неки су били у потпуном "ауту"! Селектор Србије Александар Ђорђевић био је љут на поједине играче после пораза од Израела у квалификацијама за Мундобаскет.

Кошарка 30.11.2018 | 17:45
СП - Ђорђевић: Нисмо знали, ни схватали!
Репрезентација Србије имала је "меч" лопту за пласман на Светско првенство, али је у Израелу није искористила.

Екипа Александра Саше Ђорђевића изгубила је у Тел Авиву против тамошњег националног тима, који се вратио у трку за место на Мундобаскету.

Србија и даље заузима треће место (последње које води у Кину 2019) са скором 5-4, али Израел је само на пораз "испод", 4-5.

После меча у дворани Хапоела, Ђорђевић је говорио о паду свог тима у завршници.

"У важним тренуцима нисмо знали како да завршимо утакмицу. Имали смо превише изгубљених лопти и многе од њих догодиле су се у последња три минута, а било је неизвесно", рекао је селектор на конференцији за новинаре.

Уз похвалу израелског тима и истицање учинка "меч винера" Гаја Пнина (18 поена), шеф струке "орлова" је рекао шта му је највише сметало у завршници.

"Нервозан сам, јер моји играчи нису схватили да је сваки поен вредан као замак и о томе смо причали у последња три тајм-аута. Понављали смо да је важан сваки поен, поготово на последња два тајм-аута. Нисмо схватили значај резултата и коначне разлике. Водити тим који је изгубио 22 лопте у оваквој утакмици... То је баш тешко", рекао је Ђорђевић.

Он је рекао да је задовољан трудом, али да је за успех то било недовољно.

"Осим труда требало је да буде још нешто на терену. Недостајало нам је креације и на крају смо платили томе што смо имали неке неискусне играче на терену. Није ми се свидело то што нису свих 12 физички могли да издрже напоре који су неопходни да се добије овакав меч. То није прихватљиво у мом тиму, у нашем тиму и у српском националном тиму. Милосављевић, који је срце нашег тима, зна шта је потребно за кошарку и он зна о чему говорим".

До краја квалификација Србију очекује меч против Грчке (понедељак), затим гостовање Естонији у фебруару, када ће у Београд доћи Израел, у последњем колу.

"Нема сигурне утакмице за нас. Знамо шта нам недостаје, јер уз то што немамо играче из НБА лиге и Евролиге имамо и много повређених. У складу с тим, имамо потпуно другачији тим у односу на почетак квалификација. Увек је друга група играча, у сваком прозору су по тројица комплетно нових и зато је тешко стећи аутоматизам...".

О наредном мечу говорио је кратко.

"Грчка је тежак ривал, добили су нас на њиховом терену, у утакмици сличној овој. Очекујемо да можемо да победимо, али дуг је то пут за нас", додао је Ђорђевић.

"Орлови" су пропустили шансу да једном ногом закораче ка Мундобаскету у Кини, али су подбацили (22 изгубљене лопте) и закомпликовали своју ситуацију.

"Екипа Израела је веома тежак противник. Имали су 20 поена вишка и против Немачке која је апсолутни фаворит у нашој групи. У питању је веома добро вођен тим, који зна како да игра. Имају талентоване бекове, имали су три играча из Евролиге који су им много помогли. Играли су са искуством. Пнини је био човек одлуке", рекао је Ђорђевић на конференцији за медије.

Он се потом осврнуо на саму утакмицу.

"Ми нисмо добро одиграли завршницу, превише изгубљених лопти у последња три минута коштало нас је пораза. Немам замерки на залагање, али поред залагања морамо да имамо и неке друге ствари да би победили утакмицу. Чак 22 изгубљене лопте говоре о томе колико је ово била таешка утакмица за нас. Нисмо имали креацију, а у одлучујућим тренуцима смо платили данак неискуству неких играча. Љут сам што играчи нису схватили важност сваког поена и разлике са којом се меч добија или губи, иако смо на то указивали у последња три тајм-аута. Очекује нас утакмица са Грчком, у којој ћемо надам се бити јачи за Стефана Јовића и Василија Мицића. Нажалост, у тиму неће бити Владимир Лучић, који је због повреде рамена и терапије, морао да се врати у Немачку".

Ђорђевић је истакао и да је љут на поједине играче

"Није свих 12 играча показали напор који је потребан за овакав меч. То није дозвољено у репрезентацији Србије. Један је био ‘аут’ и то је недопустиво. У мом тиму, у Србији, националном тиму. Милосављевић је срце ове екипе и зна шта је потребно да се игра кошарка и он зна о чему причам".

За крај, Ђорђевић поново прокоментарисао ситуацију у квалификацијама

"Нема овде сигурне утакмице за нас, знамо на чему смо, немамо шансу да дођемо до играче из НБА и Евролиге, многи су повређени. Од старта квалификација до сада, ово је потпуно другачија група играча, за сваки прозор дођу три нова играча. Веома је тешко дођи до аутоматизама у игри. Сада играмо пред својим навијачима, надамо се победи, али пред нама је дуг пут", закључио је Ђорђевић.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар