ДК: Аустралија и БиХ почетком фебруара!

Тениски центар "Мемориал Дриве" у Аделејду одабран је за одигравање сусрета тениских репрезентација Аустралије и БиХ 1. и 2. фебруара наредне године, у оквиру квалификација за финални турнир Свјетске групе Дејвис купа.

Тенис 02.12.2018 | 16:30
ДК: Аустралија и БиХ почетком фебруара!
Комплекс "Мемориал Дриве" има чак 27 тениских терена са различитим подлогама, а још неколико их је у изградњи. Многи аустралијски тенисери баш овај центар користе за припреме и тренинге, саопштено је из Тениског савеза БиХ.

Према новом моделу Дејвис купа, у кваификацијама ће 1.и 2. фебруара снаге одмјерити укупно 24 тима, а 12 бољих иде на финални турнир Свјетске групе Дејвис купа који ће се играти у новембру 2019. године.

Директни учесници финала су овогодишњи финалисти и полуфиналисти Свјетске групе Хрватска, САД, Француска и Шпанија, те екипе Велике Британије и Аргентине које су добиле "wилд цард".

Бх. тенисери су, захваљујући резултатима постигнутим у оквиру прве групе Дејвис купа у којој су били ове године, добили прилику да наредне године играју квалификациони меч за Свјетску групу.

ПАРОВИ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА СВЈЕТСКУ ГРУПУ ДК:

Аустралија - Босна и Херцеговина
Бразил - Белгија
Узбекистан - Србија
Индија - Италија
Њемачка - Мађарска
Швајцарска - Русија
Казахстан - Португал
Чешка - Холандија
Колумбија - Шведска
Аустрија - Чиле
Словачка - Канада
Кина - Јапан

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар