Мирковић: Нерегуларности тражите на другој адреси!

Тренер Партизана негирао је било какву умешаност клуба у нечасне радње, поводом истраге ФСС о утакмици против Динама из Врања (6:0).

Фудбал 30.11.2018 | 21:20
Мирковић: Нерегуларности тражите на другој адреси!
Редовна конференција за новинаре пред првенствени меч против Младости у Лучанима (субота, 15.30, Арена спорт 1), протекла је једним делом у разговору о сумњивим утакмицама у Суперлиги Србије.

Етичка комисија Фудбалског савеза Србије отворила је, по налогу УЕФА, истрагу због сумњи у регуларност утакмице Партизан - Динамо Врање (6:0), одигране у Хумској протеклог викенда.

Тада је голман гостију Урош Ђурић комичним киксом кумовао првом поготку црно-белих, а његов клуб га је потом суспендовао, зато што је "својим брањењем, односно небрањењем", навео "целу фудбалску јавност" да сумња у веродостојност резултата.

"Поручио бих да непоштење не станује у Хумској. Ако неко хоће да се бави тим стварима, нека се обрати на другу адресу", рекао је тренер црно-белих Зоран Мирковић.

Некадашњи репрезентативац Југославије истакао је да око појединих сумњивих мечева "постоји зид ћутања и тишине".

"Изгледа да никога више не занима фамозна утакмица од пре две недеље (Пролетер - Раднички, прим. аут). После неко покушава да стави знак једнакости, нимало маштовито. Немам намеру да се бавим тим стварима, већ сам изгубио фокус".

О противнику у 18. колу Суперлиге, Младости из Лучана, Мирковић је имао само речи хвале.

"Младост је права такмичарска екипа, која се неколико година налази у врху српског фубдала. Одлично су вођени са клупе и дуго су на окупу, што је реткост у српском фудбалу. Знамо их врло добро".

Тренер Партизана први пут од доласка на клупу почетком августа може да рачуна на све првотимце, пошто нема повређених и суспендованих.

Финиш јесењег дела сезоне подразумева и тешке терене на већини стадиона у Србији.

"У Лучанима није било снега, што је добра варијанта, али је пет или шест степени у минусу. Прогноза је да је ће у суботу бити благо у плусу, али вероватно је 'каљуга'. Како нама, тако и њима", прокоментарисао је Мирковић.

Партизан је четири кола пре одласка на зимску паузу трећи на табели, са два бода мање од Радничког и 11 мање од водеће Црвене звезде, док Чукаричком, који је четврти, "бежи" само један бод.

ПАРОВИ 18. КОЛА:

петак

Бачка - Напредак 18.00 (Арена спорт 1)

субота

Рад - Војводина 13.00
Земун - Радник 13.00
Мачва - Чукарички 15.00
Младост - Партизан 15.30 (Арена спорт 1)
Динамо - Раднички 18.00
Пролетер - Спартак 18.00

недеља

Црвена звезда - Вождовац 18.00 (Арена спорт 1)

ТАБЕЛА: Звезда 47, Раднички 38, Партизан 36, Чукарички 35, Напредак 31, Младост 25, Пролетер 24, Војводина 22 (плеј-оф), Радник 18, Мачва 17, Вождовац 16, Бачка 16, Спартак 15, Рад 15, Земун 14, Динамо 7.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар