СП: Боснић дебитује, "Змајеви" у Бугарској!

Кошаркашка репрезентација БиХ данас од 18 сати у Ботевграду против домаће селекције Бугарске игра сусрет 3. кола групе К квалификација за Свјетско првенство 2019. године у Кини.

Кошарка 30.11.2018 | 16:00
СП: Боснић дебитује, "Змајеви" у Бугарској!
Нови селектор Ведран Боснић, који ће данас први пут са клупе водити бх. тим, за предстојећи сусрет осим главних звијезда Јусуфа Нуркића и Џанана Мусе, неће моћи рачунати и на повријеђене Кенана Камењаша и Обрада Томића, због чега ће Бугарима супротставити подмлађени тим.

Након кратких припрема у Зеници, Боснић истиче да ће бх. тим, без обзира на изостанак важних играча те младост свог тима, ићи на побједу.

"Ово је наш заједнички почетак, да се упознамо и успоставимо систем. На припремама у Зеници била је добра енергија, борбеност, добро смо тренирали. Нажалост, мало смо тренирали, јер у овом ФИБА термину немамо баш пуно времена. Сада то треба да пренесемо на терен и одиграмо добру утакмицу. Ово је прилика да направимо додатну селекцију и да на дјелу видим играче. Бугарска је добра екипа која је дуго на окупу. У прошлим квалификацијама је побиједила Фанцуску што довољно говори о њиховој снази", казао је Боснић.

Након повратка из Бугарске, бх. тим ће наставити припреме у Зеници за наредни дуел против Финске, који се игра 3. децембра у зеничкој Арени.

У осталим сусретима 3. кола у групи К данас се још састају Чешка и Француска те Финска и Русија.

На табели воде Француска и Чешка са по 15 бодова, слиједе Русија и Финска са по 11, пета је Бугарска са 11 бодова, док је БиХ посљедња са 10 бодова.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар