Лукина јесен: На челу стријелаца Бундеса, Лиге Европе...

Српски нападач и ове недеље показао да је у одличној форми.

Фудбал 30.11.2018 | 17:15
Лукина јесен: На челу стријелаца Бундеса, Лиге Европе...
Лука Јовић игра сезону каријере.

Млади нападач, који ће 23. децембра прославити 21. рођендан, дао је велики допринос тријумфу свог Ајнтрахта у дербију Лиге Европе против Олимпик Марсеја. На стадиону Франкфурта он је постигао свој 13. и 14. гол ове сезоне, у 17. наступу.

Колико репрезентативцу Србије прија евро-такмичење показује и то да није био стрелац само у једној утакмици, јер је погађао у оба дуела против Олимпика, као и против Лација код куће и Аполона на Кипру.

"Срећни смо јер смо освојили групу и јер сам дао допринос", скромно је Јовић поручио после утакмице у којој се истакао на челу колоне голгетера и у том такмичењу.

У "петицима" бољи само Меси!Ако рачунамо Лиге петице, тамошње купове и Европу, више голова од Јовића (14) постигао је семо Лионел Меси - 15.

У Лиги Европе, Лука Јовић дели прво место листе стрелаца са нападачем Салзцбурга Мунасом Дабуром (обојица по пет погодака), с тим да је на терену провео скоро 200 минута мање од Израелца. 

Истовремено, најефикаснији српски нападач у Бундесу дели прво место са својим саиграчем Себастијаном Алером и офанзивцем Борусије Дортмунд Паком Алкасером и сви су постигли по девет погака.

Због таквог Јовићевог учинка, сваке недеље појави се нова информација о имену клуба који је за њега заинтересован. Овог петка, таква вест стиже из Италије, где тврде да је за њега заинтересована Рома.

"Уз Пјатека из Ђенове, 'вучица' размишља и о Луки Јовићу. Његов агент Фали Рамади заступа и Матију Настасића из Шалкеа, као и Ченгиза Ундера (везисту Роме), са којим спортски директор Роме Монћи преговара о новом уговору турског фудбалера", пише портал "цорриерегиаллороссо".

Подсетимо, ове јесени су као наредни Јовићеви клубови помињани и Бајерн, Ливерпул и Барселона. Ипак, пре свега тога очекује се да Ајнтрахт искористи клаузулу у уговору и да га дефинитивно откупи од Бенфике, јер је он и даље у статусу позајмљеног играча лисабонских "орлова".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цхиле.

30.11.2018 16:45

Браво Лука мајсторе. Свака цаст. Велики децко, велики цовјек, велики играц.

ОДГОВОРИТЕ