Видео: УЕФА сумња у регуларност у Србији!

Под лупом и Партизан – Динамо! Европска фудбалска федерација (УЕФА) сумња у регуларност неколико утакмица Суперлиге Србије, због чега је Етичка комисија ФСС покренула истраге.

Фудбал 30.11.2018 | 20:00
Видео: УЕФА сумња у регуларност у Србији!
Како преносе београдски медији, у центру пажње је победа Партизана над Динамом из Врања од 6:0, али и још две утакмице.

У поменутом мечу у Хумској "истакао" се голман гостију Урош Ђурић за кога је његов тренер из Динама Радмило Јовановић рекао да ће му "завршити каријеру", а потом га је клуб суспендовао уз образложење да је "својим брањењем, односно небрањењем, довео целу фудбалску јавнсот у сумњу због постигнутих резултата".



Такође, под лупом је и дуел 16. рунде Пролетер – Раднички (1:2) у Новом Саду где су гости из Ниша голове постизали после необичних грешака домаћих играча.



УЕФА је наводно још пре три недеље контактирала ФСС због "чудних дешавања" на мечу београдских ривала Земун – Рад (1:0), јер је у светским кладионицама обустављено клађење на овај сусрет седмог кола СЛ после првог полувремена.

УЕФА се обратила ФСС након обраде података из Система за рано упозорење, инстанце која је основана како би се сачувао интегритет фудбала.



После мечева Пролетер Нови Сад - Раднички Ниш и Земун - Рад, на тапету УЕФА нашла се још једна утакмица Суперлиге, и то Партизан - Динамо Врање, која је завршена резултатом 6:0.

Према сазнањима нашег портала, из УЕФА је у четвртак стигло „писмо“ у којем се наводи да су дешавања на овом мечу сумњива, а до таквих закључака стигло се обрадом података из Система за рано упозорење, инстанце која је основана како би се сачувао интегритет фудбала.

Етички комитет Фудбалског савеза Србије, на основу пријаве УЕФА, већ је покренуо истрагу поводом ове утакмице и у том поступку ће истражити да ли је дошло до недозвољених радњи на утакмици одиграној у прошлом колу Суперлиге.

Подсетимо, тренер Динама из Врања Радмило Јовановић одмах после меча за висок пораз окривио је голмана Уроша Ђурића, и прилично неспретно изјавио како ће му „завршити каријеру“. Ђурић се потом није вратио у Врање јер се плашио за сопствену безбедност, а клуб га је два дана касније суспендовао, уз образложење да је „својим брањењем, односно небрањењем, довео целу фудбалску јавност у сумњу због постигнутих резултата“.

Број утакмица Суперлиге чији су резултати доведени у сумњу путем УЕФА Система за разно упозорење прилично је велики, и јасно је да ће Фудбалски савез Србије морати овај проблем да реши, јер национално такмичење ионако није на добром гласу.

Јавност с великим нестрпљењем очекује епилог покренутих поступака.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар