Олга у нову сезону са новим тренером!

Млада српска тенисерка убудуће ће радити са стручњаком који је донедавно сарађивао са Филипом Крајиновићем.  Петар Поповић, након недавног разлаза са Крајиновићем, преузима бригу о каријери једне од најталентованијих играчица света.

Тенис 01.12.2018 | 13:30
Олга у нову сезону са новим тренером!
Олга Даниловић ће нову сезону почети са новим тренером - Петром Поповићем.

Реч је о стручњаку који је донедавно сарађивао са Филипом Крајиновићем, а радио је и са Ивом Карловићем, у два наврата, и Андреом Петковић.

"Када је реч о очекивањима, више о њима ћу знати после Олгиних првих слабијих резултата, односно када видимо хоће ли и тада имати отворен ум и слушати. Ако се и ту буде показала као шампион, онда стварно нема граница у нашем заједничком раду и домету", поручио је у разговору за Спорт клуб Поповић, који се тренутно са Олгом Даниловић налази у Лос Анђелесу на припремама.

Поповић је додао да је реч о "дијамантском таленту, који сада треба избрусити", што ће и за њега бити велика шанса и изазов.

Даниловићева, која ће у јануару напунити 18 година, заузима тренутно 109. место на WТА листи, а у протеклом периоду сарађивала је са Алексом Коречом, али он није стално био уз њу.

У првој сезони наступа међу професионалцима, ћерка прослављеног српског кошаркаша Предрага Даниловића успела је да освоји и WТА титулу.

Она је тријумфовала на турниру у Москви у јулу и постала прва играчица рођена у овом миленијуму којој је то пошло за руком. Такође, тек је друга у историји WТА која је као "срећни губитник" освојила турнир.

Чланица Фед куп тима Србије је 1. октобра стигла и до пласмана у Топ 100 на WТА листи - до 97. позиције, али је након тога пала на листи најбољих играчица света.

Поповић је истакао да је рано говорити о плановима, али ипак постоји циљ у новој сезони.

"Волео бих да Олга буде у Топ 30 ту иза Вимблдона, то би било јако лепо. Биће то јако тешко постићи, али мислим да је издвољиво - биће потребно и среће и здравља. Надам се да ћемо бити успешни", навео је нови тренер Олге Даниловић.

Поповић је пре свега познат по сарадњи са Филипом Крајиновићем кога је буквално "васкрсао" и са 77. довео до 26. места на АТП листи, а врхунац је било финале Мастерса у Паризу 2017. године.

Осим Крајиновића, Петровић је тренирао и Хрвата Иву Карловића, те Немицу српског порекла Андреу Петковић, коју је довео до Топ 10 WТА.

Даниловићева иза себе има одличну сезону у којој је освојила прву WТА титулу у Москви, а 5. новембра је стигла до 96. места на WТА листи света што јој је најбољи пласман у каријери.

С њом су током 2018. радили некадашњи други играч света Алекс Кореча, потом бивши селектор Фед куп тима Србије Дејан Вранеш као и Шпанац Хуан Лисаритури.

Олга је тренутно 109. тенисерка света, а 23. јануара ће постати пунолетна. Већ је почела припреме за нову сезону, са Петровићем тренира у Лос Анђелесу.

Девојка од које се очекује да у наредним годинама остави значајан траг у свету врхунског женског тениса, Олга Даниловић добила је првог "правог" тренера.

У питању је наш познати и признати стручњак Петар Поповић који је недавно прекинуо сарадњу са Филипом Крајиновићем са којим му је у годину дана сарадње највећи успех било прошлогодишње финале париског мастерса. Поповић је раније сарађивао, и то веома успешно, са Харватом  Ивом Карловићем у два наврата (2009-2010, 2014-2017) и Немицом нашег порекла Андреом Петковић (2010-2013).

Олга Даниловић је тренутно наш други рекет иза Александре Крунић (55. на светској лествици), а заузима 109. место на WТА листи. Минуле сезоне је достигла највиши ренкинг, 96. позицију у августу након што је на Ривер купу у Москви крајем јула са само 17 година освојила прву WТА титулу у каријеру. Од ње се очекује да у 2019, у којој улази у пунолетство, настави стреловит успон уз помоћ искусног Новосађанина са којим је припреме отворила у Лос Анђелесу.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар