Вјешта провокација косовских власти

Има ли краја кризи на КиМ, ко је крив за стварање атмосфере страха, какав је одговор Србије на економску блокаду, има ли реакција ЕУ и САД, раде ли Харадинај и Рама на стварању велике Албаније – само су нека од питања на која су вечерас у емисији „Глобално“ БН ТВ одговор покушали дати аналитичари Ђорђе Вукадиновић, Мишел Зубеница и Александар Радић.

Србија 28.11.2018 | 22:39
Вјешта провокација косовских власти
Албанци су итекако лобирали за пријем Косова у Интерпол, али натполовична већина није била довољна да остваре зацртани циљ, отуда данас ескалација кризе на КиМ – истакао је политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић, гостујући у емисији „Глобално“ БН ТВ.

''Беџет Пацоли има паре, легалне и нелегалне. Кад је ријеч о таквим великим стварима, то се ипак мање рјешава парама. Више је важно шта је став Владе и државе'', каже Вукадиновић. 

Војни аналитичар Александар Радић сматра да све што су Албанци урадили мјесецима уназад је добро смишљена провокација, уз прећутну подршку запада, прије свега САД.

''Одлазак албанских полицајаца на Газиводе била је класична провокација. Ушли сте, изашли сте, направили сте бурну реакцију и завршили сте. Акција у Косовској Митровици са хапшењем групе Срба опет је провокација. Имате вијест која се бомбастично дочекује у Србији и по обичају имамо ванредни програм, атмосферу рата.. На крају, видите да је то једна паметно осмишљена провокација која нас доводи у један понижавајући положај'', тврди Радић. 

За разлику од Срба, Албанци имају национални циљ од којег не одустају већ дуже од 100 година, а то је да сви живе у једној држави – наглашава Мишел Зубеница, политички аналитичар.

''Успјели су да на неки начин Косово одвоје од Србије. Постоји још један дио тог пројекта, да се Косово и званично припоји Албанији. Мислим да чак и кад би се то десило, ни Албанци самим тим не би били задовољни. Нажалост, људи у Србији не знају да су доста Албанци утицајни на југу централне Србије. У Нишу имате велику куповину некретнина и имања од стране Албанаца са великим количинама новца. У Македонији Албанци само чекају добар тренутак како би наставили да врше политичке притиске да та земља оде у потпуну конфедерацију и да се западни дио Македоније опет на неки начин одвоји од Скопља'', каже Зубеница. 

Све балканске земље мораће добро да размисле како да стану на пут албанским претензијама – упозорио је Зубеница гостујући у емисији „Глобално“ БН ТВ.



БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Милко

28.11.2018 22:44

могу Албанци да раде ста хоце али једна ефикасна и кратка војна акција од стране Грцке, Србије и Македоније донијеце конацно рјесење. И бице сви албанци у једној дрзави али у скраценој Албанији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

29.11.2018 08:13

Уууу а остали балкански народи ће сједити скрштених руку док Срби вршљају по Балкану... много си паметан

Name

Драго

28.11.2018 22:58

Почели су се опет ширити и по нашим крајевима.Бијељина,Угљевик...све висе шиптарски пекара а ви узимајте код њих а они нек пљују у хљеб..никад се ми нецемо опаметити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

28.11.2018 23:41

Да су којим случајем Албанци уместо Срба у РС то би давно била самостална и независна држава. Али стацете кад се ми кољемо између себе чим нам неко покаже еврице и зелембаце а ни близу их још нисмо ни добили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босна

29.11.2018 06:50

То зависи од Бошњака, тако да тај ентитет сигурно не би био независна држава, вјеруј ми.

Name

Пабло

29.11.2018 06:52

Национални циљ Срба је да има 'лада под тарабићком шљивом и штогод чварака и мало ракије брље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

29.11.2018 08:00

хахахахаха бас ме насмија ал у сустини бас је тако.

Name

Сведска

29.11.2018 20:41

Пабло насмија ме,али си заборавио јос томе додати гусле да гуслају о својим "побједама".