Швајнштајгер остаје у Чикагу!

Некадашњи капитен Немачке потписао уговор на још годину дана! Швајнијево "да" Чикагу, шта ће бити с Пауновићем? Амерички медији верују да је ово корак ка останку српског тренера у Чикагу.

Фудбал 01.12.2018 | 08:00
Швајнштајгер остаје у Чикагу!
Бивши капитен фудбалске репрезентације Немачке Бастијан Швајнштајгер потписао је нови, једногодишњи уговор са Чикаго Фајером.

Српски зет је претходне две сезоне играо за ову екипу, забележио је 61 наступ и постигао седам голова.

„Хајде да освојимо трофеј. Верујем у овај клуб и да можемо да постанемо шампиони. Ова америчка авантура је веома посебна и за моју породицу и за мене. Чикаго нас је дочекао раширених руку“, навео је Швајнштајгер.

Он је са Бајерном освојио осам титула првака Немачке, седам купова, по два лига и суперкупа, као и Лигу шампиона. У дресу Панцера освојио те титулу светског првака.

И даље је непозната судбина Вељка Пауновића у Чикагу.

Српском тренеру је овог месеца истекао уговор са Фајром, а с обзиром да је сезона била релативно неуспешна (тек десето место од 11 клубова на Истоку) говорило се о томе да неће доћи до обнове сарадње...

Међутим, у дану када је Бастијан Швајнштајгер продужио верност Чикагу на још годину дана, верује се да ће на истом месту остати и Вељко Пауновић.

Немац и Србин су имали одличну сарадњу у Фајру и амерички медији сматрају да је Швајнштајгеров услов за останак на истом месту - било и то да понуде нови уговор Пауновићу, који је одувек говорио и да је пројекат Чикага на дуге стазе.

Колико је то истина, сазнаћемо у наредним данима...

"Хајде да подигнемо трофеј, хајде да будемо шампиони!", рекао је популарни "Швајни" по потписивању уговора за 2019. годину.

Подсетимо, у Чикагу наступа повремени српски репрезентативац Александар Катаи, односно они који су српског порекла - Немања Николић (репрезентативац Мађарске) и Ђорђе Михаиловић (држављанство Сједињених Држава).

Пауновић је Чикаго водио на 113 мечева и с њима уписао 38 победа, 25 ремија и 50 пораза.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар