Трагедија у СА: Умро тинејџер

Шеснаестогодишњи ученик Средње школе примијењених умјетности у Сарајеву трагично је преминуо након кориштења аминокиселине послије тренинга у теретани.

Босна и Херцеговина 28.11.2018 | 19:42
Трагедија у СА: Умро тинејџер
Права драма одвијала се прексиноћ у згради у сарајевском насељу Добриња у којој је младић живио с родитељима. Малољетник који је имао астму, након употребе аминокиселине, добио је алергијски напад и умро усљед гушења.

Љекари Хитне помоћи покушали су га реанимирати, али 16-годишњаку није било помоћи.

Узео лијек

Тинејџер којег су сви познавали на Добрињи по изради изузетних мурала, сестрић је Аиде Корман, познате сарајевске дизајнерке, која је за Аваз потврдила да је био алергичан на млијеко.

– Аминокиселину му је дао друг, он није прочитао упуство и није знао да је амонокиселина на бази млијека. Читава група тих дјечака заједно је ишла у теретану, тамо су куповали, нису се ваљда довољно добро информисали и послије вјежбања су то попили. Њему је аминокиселина, пошто је на бази млијека, одмах узроковала напад астме и гушење – рекла је Корман.

И поред велике трагедије, Корман је смогла снаге да за Аваз исприча да је њен сестрић прексиноћ након теретане стигао кући, те да му је сестра која га је дочекала, видјевши да је добио напад, дала “вентолин” који користи за астму. 

Изгубио свијест

– “Вентолин” му није помогао и онда су кренули према Хитној. Док су љекари дошли, он је већ пао у хаустору и изгубио свијест. Људи из Хитне су сат и по покушавали да га оживе – кроз сузе је рекла Корман.

Додала је да је њен сестрић био дјечак који је имао здравствених проблем, али да због аминокиселине могу страдати и одрасли мушкарци којима откаже срце.

– Постоје опасности од кориштења аминокиселина. Треба упозорити људе на све те суплементе који се користе у теретанама – упозорава она.

Обављен вањски преглед

Како је ријеч о малољетнику, припадници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево обавили су увиђај, а на лице мјеста изашао је и вјештак судске медицине Хамза Жујо.

– Обављен је вањски преглед и могу само рећи да није ничег било спорног – казао нам је Жујо.

Извор: Аваз

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Са стране

28.11.2018 19:35

Е моја децо, што вам то треба?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

28.11.2018 20:17

Породици искрено сауцесце и пуно снаге у овим теским цасовима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

28.11.2018 21:17

Саучешће породици !!!

Name

Модрича

28.11.2018 21:42

Почивај у миру Божјем. Породици ,родбини и пријатељима искрено саучешће.

ОДГОВОРИТЕ