Видео: Звездин низ у Евролиги је најимпресивнији свих времена!

Главни уредник званичног сајта Евролиге Френк Лоулор рекао је да је за њега низ Црвене звезде с краја 2016. и почетком 2017. најимпресвинији свих времена у ЕЛ.

Кошарка 30.11.2018 | 18:30
Видео: Звездин низ у Евролиги је најимпресивнији свих времена!
Лоулор је некадашњи амерички новинар који је дуги низ година пратио Филаделфију 76ерсе, међутим одлучио је да дође у Европу и да се овде посвети послу.

Американац је између осталог и аутор чувеног текста који је 2012. године објављен на сајту Евролиге, а посвећен је навијачима Партизана.

Он је тада написао да када би могао да присуствује само још једној кошаркашкој утакмици у животу да би то био меч у "Пиониру". Шест година касније Лоулор је био гост српског специјализованог кошаркашког сајта "Баскетбалл спхере".

"И даље је то 'Пионир'. Био сам у дворани откада је променио име у дворана “Александар Николић”. Ишао сам да преносим утакмицу недеље Евролиге и носио сам слушалице које штите од буке 15 минута пре почетка меча и 15 минута после. Могао сам да осетим атмосферу пре, током и после меча, осећао сам како ми се седиште тресе, али сам чуо само ехо иза мог гласа. Неколико пута сам скинуо слушалице – само са једног уха – и деловало је као да ми ураган улази у главу. То ми је било довољно да схватим да овде морам да се вратим", рекао је Лоулор за "Баскетбалл спхере".

Амерички новинар каже да је добио велики број порука од навијача Партизана, а причао је и о многим другим стварима. Између осталог и о Црвеној звезди.

"Два пута од тада када сам преносио утакмице у 'Пиониру', Звезда је победила Реал и Панатинаикос. Биле су то прва и последња победа у невероватном низу од седам везаних крајем 2016. и почетком 2017. За мене је то можда и најимпресивнији низ у Евролиги свих времена! Подсетићу вас на 'жртве' – Реал, ЦСКА, Жалгирис, Фенербахче, Макаби, Басконија и Панатинаикос. Привилегија је присуствовати првој и последњој победи у низу, иако сам могао да чујем само себе како причам", рекао је уредник сајта Евролиге за српски кошаркашки сајт.

На челу са Дејаном Радоњићем, Звезда је те сезоне играла једну од најбољих кошарка у Европи, великани су падали у хали "Александар Николић", међутим на крају, у директном окршају за плеј-оф, црвено-бели су поражени од Дарушафаке.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар