Италијански медији: Ако не прођемо, онда смо се**ње!

Италијанска дневна штампа с подељеном пажњом прати меч између Наполија и Црвене звезде, али је једно заједничко – ако Наполи изгуби, "разапеће их".

Фудбал 28.11.2018 | 17:30
Италијански медији: Ако не прођемо, онда смо се**ње!
Од Коријере дело Спорта, преко Тутоспорта и Газете до Ил Матина сви оправдано тврде да је Наполи велики фаворит.

Док се чак и на улици или уласку у метро могу спорадично чути разговори људи и понављање речи "Ливерпул" са опрезом, штампа је нешто јаснија по питању исхода меча петог кола групе Ц Лиге шампиона.

Највише пажње је мечу посветио Коријере који као и у уторак на првих осам страна има сам Наполи и оно што га очекује. На насловној страни великим насловом "Ако не прођемо...", наговештавају да су ако не прођу оно што Италијани зову "цоглионе", односно глупи или се**ње.

Анчелоти је између осталог рекао да не жели алиби, наводи се и да се Мертенс и Инсиње спремају да нападну Звезду, колико су голова дали, али и речи тренера Звезде Владана Милојевића који каже да је Анчелоти већ освајао трофеј Лиге шампиона.

Алан са страница Коријереа поручује да се Наполи пита ко ће проћи даље, а новинар Фабио Тарантино оцењује и да су трибине Сан Паола велика предност "плавих".

Газета на насловној страни доноси Јувентус и Кристијана Роналда, док се у углу проналази наслов који каже да Наполију само победа "завршава посао" за пролазак даље.

Они процењују да ће Звезда играти у формацији 4-5-1 са Стојиљковићем као најистуренијим. Иза њега ће бити Бен, иза Бена Крстичић и Јованчић а по крилима Срнић и Марин.

Очекују да десног бека игра Рашид Сумаила, те да ће Звезду Наполи напасти у формацији 4-4-2 са Мертенсом и Инсињеом као најистуренијима.

"Нападач Наполија је већ давао голове у три узастопне утакмице и само су двојица Италијана имала дужи низ. Али нико није бољи од Лоренца код куће", пише Газета, која каже да ће Инсиње покушати да стигне Инзагија и Дел Пјера.

"Нема страха, играћемо", цитирају Милојевића.

Јувентус, Интер, Рома и Реал су на насловници Тутоспорта. Анчелоти са 13. стране овог листа каже да "жели хладнокрвност" и да је Наполију за сада добро ишло у Лиги шампиона. Исти лист предвиђа да ће у Звездином шпицу играти Бен и Стојиљковић.

Ил Матино нема ни речи о утакмици на насловници, али има специјал "Напред Наполи" у коме се апострофира "бомбардер Павков" и подсећа да је Звезда 1991. освојила "ушати трофеј".

Подсећа се и да Анчелотијева прича са Звездом траје већ дуго као незавршен роман још од 1988. и чувене магле, преко сезоне 2006/2007 до сада када, уместо Милана наступа као део Наполија.

Ипак, у први план се ставља да ако Пари Сен Жермен не победи Ливерпул, ово може да буде кључна победа за Наполи. Указује се и на таленте Лоренца Инсињеа, а део је посвећен и навијачком копу стадиона "Сан Паоло".

Управо на овом стадиону ће од 21 сат на терен истрчати играчи Наполија и Звезде. Италијани имају шест, Звезда четири бода после четири кола и мотив да покаже да није случајно стигла до победе над Ливерпулом пре двадесетак дана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар