СП - Боснић: Добра је енергија!

Након тродневних припрема и пет одрађених тренинга у Зеници, кошаркаши БиХ јутрос су у осам сати отпутовали у Бугарску, гдје их у петак у Ботеву (18 часова) очекује квалификацијски меч за Свјетско првенство 2019. године у Кини.

Кошарка 28.11.2018 | 19:15
СП - Боснић: Добра је енергија!
У том ће сусрету у улози бх. селектора дебитовати нови Ведран Боснић, који се због повреда с којима су и дошли на припреме морао одрећи Кенана Камењаша и Обрада Томића, који ће наставити с програмом рехабилитације у Зеници.

"Наравно, остаје и Иван Миличевић. Прва двојица били су повријеђени, наставиће рехабилитацију и прикључиће нам се у суботу. Онда ћемо видјети да ли ће бити спремни за утакмицу са Финском", рекао је Боснић и додао да је задовољан урађеним на овим кратким припремама.

"Била је добра енергија, борбеност, добро смо тренирали. Нажалост, мало смо тренирали, јер у овом ФИБА прозору немамо баш пуно времена. Сада то треба да пренесемо на терен и одиграмо добру утакмицу", истиче Боснић.

Истиче да ће, без обзира на изостанак важних играча и младости свог тима, ићи на побједу против Бугарске.

Мада је већ искусан клупски тренер и четири године је био селектор Шведске, Боснић каже да жељно очекује деби на клупи бх. државног тима, чији је дрес својевремено носио дрес као играч.

"Много је лијеп осјећај. Не може се то поредити с неким другим стварима. Ово је наш заједнички почетак, да се упознамо и успоставимо систем - да знамо шта радимо, како се понашамо. Није само на терену, него и изван терена, јер морамо функционисати заједно и помагати једни друге. Сви заједно и сви јако", каже Боснић.

Након повратка из Бугарске, бх. тим ће наставити припреме у Зеници за други дуел у склопу овог ФИБА прозора, у понедјељак са Финцима у Зеници.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар