Чемпионшип: Баш је загустило на врху!

Норич, Лидс, Мидлзбро и Шефилд у три бода! Такав расплет донели су резултати у уторак увече, ВБА и Дерби имају шансу да се укључе у коло. . .

Фудбал 27.11.2018 | 23:54
Чемпионшип: Баш је загустило на врху!
Ни пола сезоне у Чемпионшипу није прошло, али све указује на то да нас чека једна од најнеизвеснијих сезона у последњих неколико година. После непуних 19 кола на врху табеле прилично је густо - Норич, Лидс, Мидлзбро и Шефилд јунајтед су у размаку од три бода, док ВБА и Дерби имају шансу да победама у среду уђу у то друштво!

Томе су значајно допринели резултати од уторка увече. Лидс је на свом терену савладао Рединг с минималних 1:0 (0:0), а човек одлуке био је голман домаћих Бејли Пикок Фарел. Млади чувар мреже успео је да сачува своју мрежу пошто је у 90. минуту утакмице прочитао намеру Марка Мекнултија и натерао га да се обрука код ударца с креча! Лидс је тако сачувао живу главу, а победу је донео Стјуарт Далас голом у 60. минуту после одличне акције по левом боку и правовремене реакције у казненом простору гостију.

Норич се није баш прославио на гостовању Халу у забавној утакмици одиграној на КЦОМ стадиону. Иако су фудбалери два типа упутили чак 29 шутева на обе стране, додуше само по четири у оквир гола, сусрет се завршио без голова. Канаринци су тако посустали први пут након шест узастопних лигашких победа, односно после безмало два месеца фудбала! И поред ремија Норич је задржао бар минималну разлику за другопласираним Лидсом, који сада има само бод заостатка. 

Спектакуларан меч одиграли су Брентфорд и Шефилд јунајтед, где су Оштрице на крају славиле резултатом 3:2 (2:1).

Колико само лудила стаје у 90 минута игре показали су нам фудбалери два тима. Домаћин је отворио серију голова преко Маупаја већ у уводним моментима сусрета, да би гости после аутогола Консе и лукавог поготка Норвуда преокренули резултат већ до 15. минута.

Наставак је донео је још један аутогол, овог пута у корист домаћина, а стрелац је био несрећни Флек. На крају Шефилд јунајтед је ипак славио поготком Лиона Кларка у 72. минуту. Лудило!

ЕНГЛЕСКА 2 - 19. КОЛО

Уторак

Брентфорд - Шефилд Јунајтед 2:3 (1:2)
/Маупај 6, Флек 65аг – Конса 10аг, Норвуд 15, Кларк 72/

Хал - Норич 0:0

Лидс - Рединг 1:0 (0:0)
/Далас 60/

Престон - Мидлзбро 1:1 (1:0)
/Брауни 43 – Таверније 46/

Ротерам - КПР 2:2 (2:1)
/Волкс 6, Робертсон 15 – Велс 12/

Шефилд Венздеј – Болтон 1:0 (0:0)
/Лиз 57/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар