Боснић: Имамо двојицу (полу)повријеђених "Змајева"!

Кошаркаши Босне и Херцеговине обавили су посљедњи тренинг у Зеници уочи поласка за Бугарску, гдје их у петак у Ботеву очекује квалификациони меч за Свјетско првенство 2019. године у Кини.

Кошарка 28.11.2018 | 10:30
Боснић: Имамо двојицу (полу)повријеђених "Змајева"!
У понедјељак увече су стигли Емир Сулејмановић и Харис Делалић, тако да селектор "змајева" Ведран Боснић на располагању има укупно 15 играча, али сви не могу и тренирати.

"На тренингу нас има 13, јер имамо двојицу 'полуповријеђених' играча. Повријеђени су дошли Кенан Камењаш и Обрад Томић. То су мале повреде и видјећемо колико их можемо припремити, колико они могу и да ли ће тренирати вечерас", рекао је Боснић и додао да још увијек не зна ко ће у сриједу ујутро у осам сати бити у аутобусу за Бугарску.

"Они који не буду на списку 12 играча, остаће у Зеници и, након повратка из Бугарске, настављају припреме за понедјељак и утакмицу против Финаца", изјавио је Боснић, који је напоменуо да би у Ботеву требали бити сутра увече, а у четвртак ће имати два тренинга у дворани у којој ће играти меч против домаће селекције.

Пун оптимизма стигао је Сулејмановић, који се опоравио од повреде и сада је спреман. У поразу свог шпанског Бреогана код Манресе у недјељу играо је 13 минута и забиљежио пет скокова, али без поена.

"Сада је све добро. Чувам се колико могу, правим превентиву", рекао је Сулејмановић, који је свјестан да ће они, млађи играчи у преосталим утакмицама добити више минута.

"Пуно младих играча има и ово је добра прилика за све. Међутим, јако мало времена имамо да се уклопимо и да примимо информације од новог селектора, али шта је ту је. Мислим да с нашом енергијом и вољом можемо показати пуно. Ако сви будемо играли како треба биће добро", додао је Сулејмановић, који сматра како, управо таквим приступом и добром одбраном, могу парирати и Бугарима и Финцима.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар