Исповест голмана Динама: Нисам смио назад у Врање!

Тренер Динама: Завршићемо му каријеру! Голман: Нисам смео у Врање! Много буре подигла је победа Партизана над Динамом из Врања од 6:0, а на удару се нашао голман гостију Урош Ђурић због срамотне изјаве тренера.  Голмана Динама из Врања у клубу оптужили да је наместио меч против Партизана. Ђурић љут на тренера Јовановића, најављује раскид уговора. Врањанце посебно боле порази од Партизана.

Фудбал 28.11.2018 | 12:00
Исповест голмана Динама: Нисам смио назад у Врање!
Он није смео да се врати у Врање након меча у Хумској, остао је у Београду после скандалозне изјаве тренера Радмила Јовановића.

"Ми имамо проблема са голманима, јер је наш први чувар мреже против Чукаричког повредио колено, а ни овај (Ђурић, прим. аут) није тренирао осам до десет дана. Немамо замену, то што је у његовој глави решићемо ми у клубу, те ствари. Неко ће да оде из клуба или ћемо му завршимо каријеру. Разумете", рекао је Јовановић после утакмице.

После ове изјаве тренера Ђурић је добио претње из Врања уз оптужбе да је намерно пуштао голове Партизану, па није смео да се врати на југ Србије.



"Како га није срамота то да изјави? Бавим се фудбалом, од тога живим, а он да каже да ће ми завршити каријеру. Желим само да све изађе на видело и да сви знају да немам везе с намештаљкама. Ја сам поштен дечко, спортиста, нечасним радњама се у животу не бих бавио. Цео свет ми се срушио када сам испустио лопту из руку. То се дешава у спорту, погрешио је и Каријус у финалу Лиге шампиона", рекао је Ђурић за Информер.

Динамо је последњи у Суперлиги са седам бодова из 17 утакмица уз гол разику 7:41. Динамо је поражен у последњих пет утакмица уз гол разлику 2:17.

У следећем колу дочекује нишки Раднички, другопласирани тим Суперлиге.



Млади голман Динама из Врања, Урош Ђурић (24) био је трагичар гостовања у Београду, где је "фењераш" Суперлиге примио пола туцета голова од Партизана.

Врањанци су одолевали нападима црно-белих све до 38. минута када се догодио велики кикс чувара мреже гостујућег тима. Ђурић је клизаву лопту после центаршута Данила Пантића покушао да ухвати, она му се измигољила из руку и кроз ноге прошла у гол. Био је то почетак катастрофе Динама, али и агоније за голмана.

С чим ће се све суочити Ђурић, скандалозном изјавом непосредно по завршетку меча, најавио је тренер екипе из Врања Радмило Јовановић.

"Имамо проблем с голманима, први је повредио колено против Чукаричког, а ни овај није тренирао скоро десет дана. Немамо замену, а то што је у његовој глави, решићемо ми у клубу. Те ствари... Неко ће отићи из клуба или ћемо му завршити каријеру. Разумете шта хоћу да кажем", рекао је искусни тренер. 

Дан после утакмице у Хумској Ђурић за "Информер" открива кроз шта је све прошао.

"После утакмице сам остао у Београду, јер су ме из Врања оптужили за све и свашта. Желим само да све изађе на видело и да сви знају да немам везе с намештаљкама. Ја сам поштен дечко, спортиста, нечасним радњама се у животу не бих бавио. Цео свет ми се срушио када сам испустио лопту из руку, чак ни јуче нисам могао да преболим ту грешку. Видели су и који су гледали утакмицу како сам поднео. То се дешава у спорту, погрешио је и Каријус у финалу Лиге шампиона", рекао је голман.

Урош Ђурић, кога су у његовом клубу оптужили су да је наместио утакмицу са Партизаном, имао је шта да каже и о спорној изјави Јовановића.

"Како га није срамота то да изјави? Не приличи човеку у његовим годинама. Бавим се фудбалом, од тога живим, а он да каже да ће ми завршити каријеру. Грешке у фудбалу се дешавају. Исти тај Јовановић ми је говорио да сам међу пет најбољих голмана у Србији", љутито је прокоментарисао изјаву шефа стручног штаба.

Иначе, Ђурић каже да ће у наредним данима бити и јаснија слика око његовог наставка каријере у Динаму.

"Требало би да одем из Динама", завршио је млади голман.

Динамо из Врања је последњи на табели са свега седам бодова. На гостовањима није освојио ниједан, примио је 28 голова и дао само један.

Доживео је тешке поразе од Звезде, Чукаричког и Партизана, али је овај последњи из неког разлога врло тешко пао Врањанцима, као и први када је сада суспендовани тренер Динама Драган Антић Рецко изјавио да је Партизан победио уз помоћ судија. Антић од почетка сезоне није скривао симпатије према Црвеној звезди, а исто су чинили и играчи клуба.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар