Дегенек: Са Делијама до новог чуда!

"Имамо право да верујемо и надамо се", поручио Милош Дегенек пред дуел са Наполијем.

Фудбал 28.11.2018 | 08:15
Дегенек: Са Делијама до новог чуда!
И поред тога што им је пред дуел са Наполијем додељена улога аутсајдера, фудбалери Црвене звезде с вером у новом чудо и спортском надом отпутовали су у Напуљ на мегдан екипи против које су у првом колу одвојили први бод у Лиги шампиона.

Да Звезда уме и може уверили су се сви у прошлом колу, када је у гротлу стадиона "Рајко Митић" побеђен један од фаворита, не само Групе Ц, већ и читаве Лиге шампиона – Ливерпул (2:0).

Црвено-бели ће се опет наћи у гротлу, овај пут подно Везува, на стадиону Сан Паоло (среда, 21 час, Арена спорт).

Пут Напуља тренер Звезде Владан Милојевић повео је 20 играча. А то су: Милан Борјан, Зоран Поповић, Марко Гобељић, Милош Дегенек, Срђан Бабић, Милан Родић, Рашид Сумаила, Ненад Крстичић, Бранко Јовичић, Душан Јованчић, Лоренцо Ебисилио, Дејан Мелег, Ел Фарду Бен, Славољуб Срнић, Вељко Симић, Марко Марин, Џонатан Кафу, Дејан Јовељић, Никола Стојиљковић и Милан Павков.

Српски шампион биће ослабљен против састава Карла Анћелотија, јер због повреда у Италију нису отпутовали Филип Стојковић, Вујадин Савић, Горан Чаушић и Ричмонд Боаћи.

Милош Дегенек верује у "позитиван исход" утакмице у среду.

"Очекујем да пружимо што бољу партију, нарочито јер ћемо први пут на гостовању у групној фази имати и подршку наших навијача. Верујемо у позитиван исход, имамо право да сањамо и надамо се", рекао је Дегенек за клупски сајт.

Фудбалери Црвене звезде после победе над Ливерпулом зраче оптимизмом.

"Имамо још један дан припреме, а онда нам предстоји важан дуел", оценио је он

Црвена звезда, али и Наполи, током викенда су освојили по бод у домаћим шампионатима.

"Наполи јесте ремизирао са Кјевом у првенству, али не сматрам тај резултат за кикс. Ривал им је била квалитетна екипа, нису искористили шансе и измакла им је победа. Резултат у првенству не значи много пред наредни меч, и ми смо играли нерешено са Радничким па се може рећи да по том питању из исте позиције улазимо у меч", казао је аустралијски дефанзивац.

Утакмица истих ривала у првом колу групне фазе Лиге шампиона значајна је лекција за црвено-беле, оценио је Дегенек и додао у односу на тај меч очекује измене у екипи.

"Очекујем промене у игри и тактици ривала. Мислим да ће Хамшик и Мертенс бити у стартној постави, као и да Милик неће бити прва опција у нападу. У том случају мењаће се стил игре противника, Милик је висок, док су Мертенс и Инсињо ниски, брзи. Какав год избор донесе стратег Наполија ми се припремамо исто", рекао је Дегенек.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар