Регионални скуп у Београду

Регионална конференција “Предузетништво и дигитална писменост младих Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, биће одржана 06. децембра 2018. године у Београду, у хотелу Метропол с почетком у 09. 30 часова.

Србија 27.11.2018 | 13:44
Регионални скуп у Београду
Конференцију ће говорити: Ален Шеранић, министар науке и технологије и в.д. министра просвете и кулутре у Влади Републике Српске, Вукица Јелић, државна секретарка у министарству рада и социјалног старања у Влади Црне Горе, Татјана Матић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Србије Гордана Даниловић Грковић, в.д. директора Научно – технолошког парка Београд…

Овај догађај окупиће око сто учесника: младе, експерте из области дигиталне писмености, представнике Влада Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, ресорних министарстава, државних институција и образовних установа из држава учесница, као и представнике медија, бизнис и невладиног сектора.

Кроз три панел дискусије биће сагледано тренутно стање, могућности, примери добре праксе али и предлози за унапређење пословног амбијента и дигиталне писмености код младих у државама учесницама.

Циљ ове Конференције јесте афирмација и едукација младих кроз мотивисање и подизање њихове дигиталне компетенције и предузетничког духа, као и сагледавање могућности сарадње, размене искуства и знања. Оваква регионална окупљању су једна од начина да се што већи број младих охрабри да крене путем предузетништва и да ојача своје компетенције на пољу дигиталне писмености.

Организатор конференције је невладина организација Центар за транзицију и људска права “Спектар”. Покровитељ Конференције Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије.

Позивамо све заинтересоване да се пријаве за учешће на конференцији путем е-маила спектарцентар@гмаил.цом или на бројеве телефона: +381 11 36 22 407 ; +381 63 363 975, каже се у саопштењу.



БН ТВ

 

Коментари / 0

Оставите коментар