Косово не може остати статус кво

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је забринут због истраживања која су показала да се већина грађана Србије залаже за одржавање замрзнутог конфликта на Косову, што је, како је рекао, немогуће.

Србија 26.11.2018 | 21:49
Косово не може остати статус кво
"То је немогуће. Ми се суочавамо са жељом Албанаца да у потпуности заокруже своју државност. Спремни су да плате сваку цену, да то ураде на сваки начин. Да ли се упитамо сви, да ли смо ми спремни да и ми то платимо", додао је Вучић.

Вучић је за РТС рекао да нико не жели да гарантује статус кво.

"Нико то не жели, Европа, а ни свет, не желе ни Албанци, којих је тренутно на Космету 91 до 92 одсто, а већ имају потврђену државност од западног света", додао је он.

Вучић је упитао шта би требало радити уколико дође до било каквог сукоба.

"Да се радујемо што ће српска војска ући и ризиковати сукоб са НАТО-ом, или да кажемо - уђите, побијте наш народ?! Зато сам све време говорио - ајмо да пронађемо компромисно решење, без решења улазимо у огромне проблеме за наш народ", додао је он.

На питање да ли је лоша политика у протеклом вијеку крива за проблем са Косовом, Вучић је рекао да се српски народ увијек борио за овај простор и из деценије у деценију га губио.

"Заборављамо да смо први пут после Првог балканског рата преузели оно што нам је припадало - косовски вилајет стављамо под своју контролу. Људи мисле да је било наше од памтивека, али то не одговара истини", додао је Вучић.

Он је навео да је већ 1991. године на Космету било свега 17 одсто српског становништва.

"Албанци су били веома дисциплиновани и све давали за своју косовску државу, а ми Срби смо много били склони компромисима, много напуштали Космет", додао је он.

Говорећи о убиству лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића, Вучић је рекао да Милан Радоичић, који је данас саслушан у Београду у вези с тим, није убио Оливера Ивановића и да српска полиција то од данас може са сигурношћу да тврди.

Вучић је поручио да Србија мора да подиже економију, језик и да учи на грешкама из прошлости, да обиљежава важне датуме и да се бори за поштовање жртава.

"Све друго је пут у пропаст и нестанак Србије и Срба", рекао је Вучић, додајући да је неопходно научити тешке лекције из прошлости.

(Срна)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

гуз

26.11.2018 21:49

Да није било бомбардовања Србије,Србија би сада покусала да ово ријеси на силу.Ваљда се сјете тог бомбардовања,па им се следи крв у зилама.Овај пут би било јос горе,Србија би била претворена у паркинг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.11.2018 22:20

Ради гуза ко' медуза.

Name

Гуз ти је једно раме

26.11.2018 22:34

Чини ти се јер сад су војне снаге уравнотежене у свијету а не као прије 20 година,што је био само један полицајац,само један тужилац и само један судија.. Али нећу о сили вец....прави људи це увијек гледати да се сваки проблем ријесава мирним путем и договором.

Name

Перо

26.11.2018 22:37

Издајник, продаје маглу и кува забу, тј. народ да лаксе прогута лродају Космета. Црни муценице, ста само прицас, јадна је мајка која те роди

Name

ре.ГУЗ

27.11.2018 05:35

СВАКА ТИ ЈЕ НА МЈЕСТУ НЕ У ПАРКИНГ ВЕЦ У ПЕПЕО

Name

Судија

26.11.2018 22:17

Па докле висе цемо ми Срби сами себе да лаземо и измисљамо којекакве уроте, а ми сами смо криви за своје стање. Лаземо, крадемо, обмањујемо, заваравамо и себе и покусавамо и друге, па тако и Вуциц ево годинама само измисља и обмањује нас народ испразним прицама које ми волимо да цујемо и да то годинама слусамо. Косово је фактицки изгубљено кад је Милосевиц у Куманову прихватио све услове које му је поставила Америка и НАТО пакт, сада се ми само тјесимо и сами себе лаземо да цемо вратити Косово и метохију у састав Србије. Немо то успјети никада јер иза Косова стоје САД И НАТО. Вуциц само зна лијепо прицати, за насе уси прихватљиву прицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нормално

26.11.2018 22:29

Просло је васе вријеме халалите Косово кад је вец изгубљено и идемо даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

не нормално

27.11.2018 08:42

Не изгубљено већ отето и окупирано од стране НАТО пакта и САД.

Name

да

26.11.2018 22:37

Нисам љубитељ Вуцица али мислим да је у праву иако он изговара ријеци које му у амбасадама напису али око КиМ сад заиста имамо двије солуције 1. да признамо КиМ и 2. да признамо уз скупу зртву

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

27.11.2018 00:19

Постоји Бриселски договор који је тај исти Вуциц потписао, ово сто данас прица је сврсена ствар, ја стварно некад неразумијем, зар је овај народ толико заостао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

27.11.2018 07:03

Сами сте криви Албанци су правили дјецу и дјецу и множили се на крају им се исплатило добили државу и 92 посто их има и заслужују,кад Срби са 30 посто у Босни хамам имају право као да су држава и одлучују о свему и Босну гурају у изолацију кад су западним земљама битнији муслимани од вас онда се упитајте докле сте стигли са вашом мржњом према свима ко немисли о Милошевићевим идехјама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срби лупетају

27.11.2018 09:26

Сто нисте правили дјецу .ције стадо тог и земља.

Name

Ре Дамир

27.11.2018 14:39

Да те исправим...Западу и НАТО-у нису битнији муслимани вец територија на којој се налазимо сви ми несретници,а посто муслимани иду западу низ длаку...онда се привидно сматра да су им муслимани битни. Варас се дебело јер ако су им муслимани битни,засто се "кољу"са Ираном,Сиријом...Либијом..Афганистан...итд Запамти...сви који су против истока су пожељни западу...све док запад не освоји исток(мада нема од тога ништа). Пораз запада је не избјезан.

Name

МИЛАН

27.11.2018 07:38

ПУСТИ КОСОВО ТЕБИ ЈЕ БИТНИЈЕ ДА ЈЕ ДОДИК ПОБИЈЕДИО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познати певач

27.11.2018 08:05

Србија је Србија.

ОДГОВОРИТЕ