Борцу ове јесени недостајали само "Лешинари"!

Фудбалски клуб Борац имао је готово перфектну полусезону у Првој лиги Републике Српске након што је помало "незаслужено" избачен из Премијер лиге Босне и Херцеговине због кашњења рјешавања нагомиланих дугова.

Фудбал 28.11.2018 | 23:14
Борцу ове јесени недостајали само "Лешинари"!
Црвено-плави су супериорно освојили јесењу титулу у шампионату Српске са три бода предности у односу на другопласирану Слогу из Горњег Црњелова.

Под тренерском палицом Дарка Војводића ове јесени забиљежено је 13 побједа, два ремија и само један пораз у Приједору од Рудара (1:0) иако су и на том сусрету Бањалучани били доминанантни и ближи освајању бодова.

Неријешен исход против бањалучке екипе "извукле" су још екипе Подриња у Јањи (0:0) и "уљара" у Модричи (0:0), којима је на Градском стадиону у Бањалуци дуг враћен са каматама. Семберци су "попили" четири комада, док је на затварању јесењег дијела протеклог викенда Модрича прошла са "тројком" у властитој мрежи.

Клуб је под вођством Вице Зељковића ријешио један од кључних проблема који је Борац имао са Школом фудбала Џаја, иако прекасно, па није добио лиценцу за наступ у Премијер лиги БиХкоју је поштено изборио на зеленом терену.

У протеклом периоду, било је још доста позитивних ствари - од најаве градње тренинг хале до блике сарадње са Црвеном звездом и љубљанском Олимпијом, чији су челници Звездан Терзић иМилан Мандарић изразили спремност да помогну црвено-плавима.

Наравно, доста је и оних не баш тако добрих ствари, а најгоре од свега је констатно празан Градски стадион, као и недолазак најватренијих присталица "Лешинара", који су од 1987. године оно што се популарно каже "12 играч".

Који су разлози "бојкота" ни сукоба са клупским руководством ема званичног објашњења ни са трибине ни од челника, али зна се да су "проблеми" и расколи почели у прошлој сезони по преласку са источне на сјеверну трибину, а кулминирали протестом у центру Бањалуке гдје је затражена оставка управе.

Не бисмо хтјели да улазимо у мотиве недоласка на трибине "Лешинара", који сигурно имају своје валидне разлоге за такву одлуку, нити смо мишљења да постоји један искључиви кривац, јер кад постоји било какав сукоб, најчешће нико није потпуно крив нити потпуно невин, већ бисмо као и већина обичних љубитеља фудбала и спорта жељели да се поново са свих трибина громогласно зачује: "Напред Борац, Борац Бањалука".

Предсједник бањалучког клуба Вицо Зељковић признао је нашем порталу да је свјестан проблема са празним гледалиштем, које и њему "боде очи" у јесењем дијелу у Првој лиги Републике Српске.

"Ни мени ни осталима у клубу није драго због тога. Вишеструки су разлози за лошу посјету, а један од њих је и условно речено неатрактивна лига и противници, иако немам намјеру да увриједим било кога. Прије двије године кад смо такође наступали у Првој лиги РС имали смо од 10 до 15 посто више навијача. Евидентно је да проблем постоји и ми ћемо све уучинити да вратио публику на Градски стадион", рекао је Зељковић за МОНДО.

Према његовим ријечима, такође је присутан и сукоб са "Лешинарима", а није се либио да призна да и он сноси дио одговорности за то.

"Има нешто грешака и код нас у руководству и у наредном периоду ћемо пробати то да ријешимо. Мада, и 'Лешинари' имају шири проблем јер ево у суботу их није било у 'Борику', гдје су рукометаши Борца м:тел послије 14 сезона изборили европско прољеће. Покушаћемо да поправимо и то, имам информације да се у оквиру навијачких група воде разговори на ту тему. Шта и колико будемо могли учинити, то ћемо и урадити да поново буду наш тзв. 12. играч већ на прољећном дијелу сезоне и потом по повратку у Премијер лигу БиХ".

Зељковић је нагласио да је током ове полусезоне Борац уредно исплаћивао сва дуговања и да ове јесени није направио ниједан нови дуг.

"У текућој сезони, немамо ни марку дуга! Основни смисао функционисања сваког клуба је да сервисирате своје обавезе. Много већи клубови од нас имају дугове, чак се и додатно задужују како би се подигли на још виши ниво, али је најважније да функцинишете како треба и плаћате дуговања", додао је први човјек Бањалучана.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар