Ђоковић удара јако по новом Дејвис купу!

Председник асоцијације АТП играча тражи да се укине правило обавезе играња овог, измењеног и приватизованог такмичења.

Тенис 28.11.2018 | 23:07
Ђоковић удара јако по новом Дејвис купу!
Након што је поново покорио свет тениса, те потом мало одморио Новак Ђоковић је поново активан.

Овај пут не на терену, већ "поред њега" у улози председника Удружења тениских професионалаца коју у последње време схвата нешто озбиљније него пре, иако му је ово други мандат на тој позицији. На мети му је ново издање Дејвис купа које ће, све се чини доживети велики фијаско. Од као је права купила финансијска група "Космос" чији је најпознатији представник Ђерар Пике, опасно се закувало на релацији играчи - ИТФ (Међународна тениска федерација).

Многи тврде да је новим форматом, по којем ће се од идућег новембра играти финални турнир у Мадриду, уништена есенција такмичења које је основано још 1900. године. У то је уверен између осталих и Роџер Федерер, али и  Јаник Ноа, легенда светског тениса и (бивши) селектор Француске који је синоћ након пораза у финалу од Хрвастке, био више него јесан рекавши да то више неће бити Дејвис куп и да су то лепо такмичење уништили само због пара.

Новак је, користећи своју позицију ових дана послао свим колегама допис у којем се, између осталог тражи да бојкотују посебно правило које налаже обавезу играња ДЦ-а, чак и испред Олимпијских игара, нпр. То је открио тренер Британца Кајла Едмунда који верује да се спрема велики фијаско.

"Нисам чуо нити од једног играча да прича позитивно о овом формату такмичења. Требаће им много среће да сакупе тенисере који су спремни да играју. Знам да га Новак и Роџер сигурно неће играти", изјавио јеФредерик Розенгрен.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар