Ковачу одзвонило, Бајерн зове Венгера!

Заслужио је лепши крај! А зна и како са великим звездама. . .

Фудбал 28.11.2018 | 20:00
Ковачу одзвонило, Бајерн зове Венгера!
Карл-Хајнц Румениге је био неодређен када је рекао да реми против Фортуне неће утицати на статус Ника Ковача. Неодређен, јер је реченицу завршио са: “Размислићемо поново кад преспавамо”. Немачки медији то су схватили као јасан сигнал: хрватском стратегу је одзвонило у Бајерну.

Најтиражнији немачки дневник Билд, пословично добро обавештен када су збивања у Минхену у питању, иде и корак даље и тврди да је управа клуба са Алијанц арене већ кренула у потеру за Ковачевим наследником и да је први пик иденфитикован. Реч је о искусном Арсену Венгеру, који је већ годину дана без посла након што је после 22 сезоне у Лондону напустио Арсенал.

Учинио је то на неславан начин, у две последње сезоне није се домогао ни Лиге шампиона, али нико му не спори да је као тренер Арсенала покренуо револуцију у енглеском фудбалу, па ни острвљани више нису познати само по набијању лопте на палац. Међутим, како се у фудбалу само последњи резултати памтеВенгеров тренутни имиџ није баш идеалан и он је више него вољан да поправи слику још једном резултатски позитивном авантуром.

Бајерн би био прави избор, пошто је то клуб који је све до овог лета доминирао Бундеслигом, приде је сваке сезоне био у најужем кругу кандидата за пехар Лиге шампиона. Под Ковачем то баш и не изгледа тако добро, мада није само до тренера, већ и до остарелог тима и нагомилане сујете у свлачионици.

Баш та количина ега је и један од главних разлога због којих Баварци размишљају о Венгеру. У Енглеској је радио са величинама какве су Тијери Анри, Денис Беркамп, Патрик Вијера и други и генерално је са свима одржао здрав однос. Проблема са дисциплином ретко је било за његовог мандата у Арсеналу.

Оно што би такође могло да му помогне је што и у Бајерну знају да је Венгер без посла и да би његово име затитрало на уснама челника свих великих клубова који би усред сезоне морали да потраже новог шефа. Педантни Немци то схватају као опасност. Нема много доказаних стручњака који нису без ангажмана.

И сам Венгер је најавио да се нада повратку у тренерске воде већ у јануару. Немачки течно говори, тако да језик не би представљао проблем. И то је аргумент у Венгерову корист.

Наравно, и даље се у Минхену помиње и име Зинедина Зидана, али је према Билдовим сазнањима идејаВенгер све популарнија у Бајерновим канцеларијама.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар