У АБА лигу стиже 15.000.000 €! Како ће бити потрошени?!

"Наш циљ је да АБА лига за неколико година буде међу три најјаче у Европи", рекао је представник компаније, која је власник маркетиншких права регионалне лиге до 2025. године.

Кошарка 30.11.2018 | 22:10
У АБА лигу стиже 15.000.000 €! Како ће бити потрошени?!
"Препознали смо АБА лигу као најбоље спортско такмичење у регији, нешто што је најквалитетније и са највећим потенцијалом, а наш циљ је да лига за неколико година буде међу три најјаче у Европи", рекао је Жељко Вела из компаније МYД.

Ова фабрика има уговор са АБА лигом до 2025. и, према Велиним речима, "у том периоду намерава да уложи најмање 15 милиона евра у развој лиге".

"Наша идеја није била да пронађемо такмичење, купимо га и пустимо да се развија само од себе. Напротив, МYД у АБА лиги види партнера и намера нам је да Лига расте из године у годину", рекао је Вела током Међународне спортске конференције у Порторожу, на којој је као АБА амбасадор говорио и легендарни Жарко Паспаљ.

Оно што се у извештајима са конференције није могло прочитати је одговор на питање - како ће тај новац бити уложен?

"АБА ЛИГА ЈЕ БЕСПЛАТНА ЗА КЛУБОВЕ, ЈЕДИНСТВЕНА У ЕВРОПИ ПО ТОМЕ"

МYД је власник свих маркетиншких права регионалне лиге, а Вела тврди да су у тој компанији посебно поносни на пројекат Друге АБА лиге, без обзира што она није маркетиншки исплатива. Од ове сезоне, утакмице АБА лиге преносе се уживо у Чешкој, Словачкој и Грузији, док су преговори са кабловским дистрибутерима из још неколико земаља у току.

"Само то што првак АБА лиге игра против најјачих клубова Европе даје додатну спортску драж. То је потврда да је такмичење изванредно", рекао је директор АБА лиге, Крешимир Новосел и подсетио да је учешће у Лиги потпуно бесплатно за клубове, да Лига покрива и трошкове путовања, ангажовања професионалних судија, смештаја екипа на гостовањима, итд.

"По томе смо јединствени у Европи", рекао је Новосел и додао да је највише играча на НБА драфту прошле године имала управо АБА лига.

"АБА се показала као једна врста развојне лиг, али и као квалитетно такмичење у ком се могу развити кошаркашки таленти, што међу играчима, што међу тренерима", рекао је Новосел и подсетио да Лига "покрива" тржиште на ком живи 20 милиона људи.

"Клубови имају прилику да развију играче, изађу у Европу, продају ТВ права, зараде од маркетинга и обрате се тржишту већем од било ког, које имамо на простору бивше Југославије", рекао је директор маркетинга Цедевите, Арсен Шолић.

АБА лига напредује и на друштвеним мрежама, на којима има "реацх" од 1,8 милиона корисника, објављено је на овој конференцији на Словеначком приморју, пише "Тпортал".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар