Мафија оптужена за напад на фудбалере Боке!

Градоначелник Буенос Ајреса, Орасио Родригес Ларета, изјавио је "да мафија аргентинског фудбала" стоји иза напада на аутобус са играчима Боке Јуниорс.

Фудбал 27.11.2018 | 08:45
Мафија оптужена за напад на фудбалере Боке!
Фудбалери Боке су нападунти пред дуел са Ривер Платом у финалу Копа Либертадорес, а у њиховом аутобусу су завршили камење и сузавац.

Ларета је окривио вођу навијача групе Бара Брава, коме је полиција дан пре инцидента претресла кућу и запленила десет милиона пезоса (око 250 хиљада евра) и 300 улазница за утакмицу на стадиону Монументал.

Градоначелник аргентинске престонице је казао да је напад на аутобус била освета за полицијску акцију која је спроведена дан раније.

"Проблем је Бара Брава - мафија која је више од 50 година у фудбалу. Они су одговорни за ове инциденте, директно су везани за ову епизоду, тако да 300 људи није могло да буде укључено, па су управо они били главни актери свега што се догодило", казао је Лареда.

Навијачи Ривер Плате су напали аутобус који је довозио фудбалере Боке на стадион Монументал где је требало да се игра реванш финала Копа либертадорес.

Повређено је седам играча, а утакмица је прво померена за 24 часа, а потом је и одложена.

Лорета је позвао оба клуба да сарађују са истражитељима и рекао да ће учинити "све што је потребно да се дође до сржи проблема".

"Мораћемо да превазиђемо ту мафију. То је наш највећи изазов и идемо напред ка томе", додао је Лорета.

Јужноамеричка фудбалска конфедерација Конмебол ће у уторак одлучити када ће се играти утакмица.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар