Борац м:тел у одабраном друштву!

Познати су сви учесници и потенцијални противници Бањалучана у осмини финала ЕХФ Челенџ купа, која је на програму у фебруару.

Остали спортови 26.11.2018 | 16:30
Борац м:тел у одабраном друштву!
"Дуплом" побједом против Вогошће, у бх. дербију трећег кола ЕХФ Челенџ купа, рукометаши бањалучког Борца м:тел послије 14 године зимоваће у Европи.

Тим Мирка Микића, иако је такмичење започео у другом колу, а Вогошћа у трећем, показао да је тренутно много квалитетнији ривал, па је након минималне побједе у првом мечу 23:22, у веома добро попуњеном "Борику", у реваншу, остварио убједљив тријумф 30:18 и тако укупним резултатом 53:40 изборио наступ у наредној рунди такмичења.

А у осмини финала, "црвено-плаве" далеко тежи изазови.

Оно што је сигурно, у одабраном друштву неће бити Партизана. У трећем колу "црно-бијели" нису успјели да елиминишу фински Дикен, иако су у Београду славили са пет голова разлике (33:28). Ипак, у Хелсинкију је претрпљен убједљивији пораз (25:32), па су Финци прошли даље.

Међу 16 најбољих, уз Борац м:тел, пласман су изборилибелгијски Визе, Машека (Бјелорусија), Дукла из Прага (Чешка), АЕК Атина (Грчка), Рамат Хашрон (Израел), португалска Мадеира, Букурешт (Румунија), Динамо-Виктор и Нева из Русије, Повашка Бистрица (Словачка), Донбас из Украјине, Арендал (Норвешка), Берхем из Луксембурга и литвански Виљнус, те већ поменути Дикен.

Жријеб осмине финала заказан је за 27. новембар. Први мечеви играће се 9. и 10. фебруара наредне године, док су реванш утакмице седам дана касније.

Прошле сезоне шампион је била румунска екипа Потаиса Турда, која је у финалу славила против атинског АЕК-а (33:22, 26:27).

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар