Сукоби: Украјина оптужује Русију

Украјинска морнарица оптужила је Русију да је отворила ватру на њене војне бродове у Црном мору и да је том приликом погођен један украјински брод и рањен члан његове посаде.

Свијет 25.11.2018 | 20:55
Сукоби: Украјина оптужује Русију
Русија је данас спријечила три брода украјинске морнарице да уђу у Азовско море кроз Керчки пролаз, а приступ им је блокирала тако што је поставила огроман теретни брод испод моста, који прелази преко тог мореуза.

Раније данас, Русија и Украјина су једна другу оптужиле за кршење међународног права након што је руска погранична стража безуспјешно покушала да заустави бродове украјинске морнарице који су пловили око Крима на путу ка украјинској луци Мариупољ, која је у Азовском мору.

Инцидент на Црном мору одражава растуће напетости између Москве и Кијева око Азовског мора, на чије воде обје државе полажу право, наводи Ројтерс.

Украјинска ратна морнарица саопштила је раније данас да је послала два мала артиљеријска брода и брод тегљач из Одесе ка Мариупољу, што захтјева путовање Црним морем око Крима кроз Керчки пролаз у Азовско море.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЦРВЕНА

26.11.2018 03:00

ЦРВЕНА АРМИЈА,НЕЦЕ ДОЗВОЛИТИ СУКОБ. СТО БАС ДАНАС,КАД БИХ И СРБИЈА СЛАВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста

26.11.2018 10:14

казу: "пролетисе кроз РУСКУ блокаду". Јаооо Поросенко , ха ха хаха Имамо се цему смијат.

ОДГОВОРИТЕ